perjantai 12. huhtikuuta 2013

Raskaanaolo ei sovi mulle

Olen aika monta kertaa lukenut Project Maman "Raskausviikot explained" -postauksen ja hihittänyt hammastenkiristelyiden välissä.

Olen jo aiemmin todennut, että mun varaosista kootulle kropalle raskaanaolo ei vain sovi. Tänäkin vuonna olen ollut jo enemmän sairaslomalla kuin töissä. Kiitos vaan rs- ja norovirus, pitkittynyt keuhkoputkentulehdus, raskauspahoinvointi ja nyt viimeisimpänä välilevynpullistuma (taas) ja bursiitti (limapussintulehdus) lonkassa. Puhumattakaan rannekanavaoireyhtymästä, joka on yölastoista huolimatta pahentunut aika tavalla viimeisen kuukauden aikana. Pomo tykkää, kun olen vähän väliä sairaslomalla. Mutta minkäs teet. Mutta sairastaminen ja jatkuvat vaivat ovat TODELLA arsesta.

Tässä tiivistetysti ne kohdat, jotka erityisesti kolahtavat:

6. Nuppineulanpään kokoinen solurykelmä aiheuttaa kestokrapulan. Kusettaa, viluttaa, väsyttää, yrjöttää. Pidä siinä sitten jostain foolihapon saannista huoli.
Etenkin, kun pahoinvointi jatkuu edelleen (nyt rv 18). Erityisen kivaa on keskeyttää syöminen kesken aterian ja käydä halailemassa posliinia (rakkaan Isämiehen sijaan). Note to yourself: karkea ruisleipä maistuu huomattavasti paremmalta alaspäin mennessään.

13. Tervetuloa "seesteiseen keskiraskauteen". Kun krapula hellittää, on elämäsi mahdollisuus käydä jumpassa. Salin peileistä tajuat, että et näytä tulevalta äidiltä vaan ainoastaan lihavalta.
En todellakaan pääse vaivoineni mihinkään jumppaan, mutta eteisen iso peili väistämättä paljastaa: on "kiva" näyttää ylikasvaneelta muumilta.

31. Nyt kersa alkaa vääntää itseään pää alaspäin, joten maha muuttaa muotoaan kesken palaverin. Hyvä puoli: se ei enää monota virtsarakkoon.
Ei monota ei. Aino oli viimeiset puolitoista kuukautta pää alaspäin. Ihan yhtä ikävältä ne tiuhat ja tiukat nyrkiniskut virtsarakkoon tuntuvat.

34. Voipi olla, että vähän turvottaa. Toivottavasti ei ole helle.
Ai vähän? Toivon tosiaan, ettei ensi kesästä tule kovin helteinen. Yksi raskaus, yksi hellekesä riitti mulle.

36. Viimeinen kuukausi siihen teoreettiseen h-hetkeen. Onneksi nyt alkaa äikkäri!
Joo, tai sitten tämäkin päättää ulkoistaa itsensä, kun äiti on ollut kolme päivää mammalomalla. Se jää nähtäväksi. Jotenkin on vahva fiilis siitä, ettei tämäkään bebe sinne LA:n asti mahassa pysy. Että meistä tulee nelihenkinen perhe jo elokuussa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!