tiistai 17. kesäkuuta 2014

Leikkimökkiprojekti etenee

Meillä on ollut haaveena saada mökille lisää nukkumatilaa. Itse mökin laajennus maksaisi sen verran mansikoita tontin haastavuuden vuoksi, että totesimme, että lisärakennus on ainoa järkevä vaihtoehto. Emme kuitenkaan tarvitse lisätilaa jatkuvasti, vaan kolmen vuodenajan tila on riittävä meille. Emmekä tarvitse lisärakennukseen mitään tulisijoja, sähköjä tai vesipistettä. Mökissämme on tällä hetkellä makuuhuone (jossa meidän perhe nukkuu), keittiö ja tupa (jossa mummit vetelevät hirsiä).

Kartoitimme laajasti lisärakennusvaihtoehtoja. Moni osoittautui lopputohinoissa liian kalliiksi viisinumeroisella hinnallaan. Sitten googlettamalla löysin Pihaan.com:n valikoiman. Sievä, meidän käyttöömme juuri passeli on Pihakartano 10. Mökissä mahtuu aikuinenkin hyvin seisomaan. Sinne tulee parvi, sen alle sänky ja vielä yksi seinälle nostettava sänky lisäksi. Ihastuttava nimi ei sievää mökkiä ainakaan pahenna. Mökki tulee tontille elementteinä, jonka sitten kokoamme yhdessä Isämiehen kanssa kesälomallamme. Ah, en malta odottaa, että pääsen rakentamaan sitä! Vai mitä te pidätte?


Edellisellä mökkireissulla kaadoimme tulevan leikkimökin/ vierasmajan tieltä muutaman puun. Niistä tulee hyviä polttopuita mökin takkaan ja mamma pääsee niitä halkoessa purkamaan mahdollisia patoutuneita aggressioita. Nyt pitää tilata mökin alle soraa ja ostaa lekaharkot. Mökki käsitellään samalla tummalla puunsuojalla kuin mökkikin, jotta se ei loista kauaksi järvelle.

Äitini on luvannut ommella leikkimökkiin verhot. Sinne pitää tulla pimennysverhot, jotta siellä pystyy nukkumaan kesälläkin. Niiden lisäksi mökkiin tulee jotkut sievät, ehkä vihreä pepitaruutuiset verhot. Muutoin pidämme sisätilat mahdollisimman neutraalina. Ei mitään vaaleaa sävyä, vaan puupinta saa näkyä reilusti. Aiomme myöhemmin myös villoittaa ja paneloida mökin sisältä.

Tähänastisten kokemusten perusteella voin kertoa, että tuossa firmassa on sekä tuotteet että asiakaspalvelu erinomaista. Laitoin lisäkysymyksiä toimituksesta ja mökin kasaamisesta ja vastaukset tulivat vielä samana päivänä (lauantaina!). Mökki tilattiin kätevästi sähköpostilla, ja siitä tuli erillinen toimitusvahvistus. Kävimme toki ihastelmassa näytemökkiä Pinsiön taimistolla. Maksoimme puolet mökistä tilatessa ja loppuosa laskutetaan mökin toimituksen jälkeen.

Kuinka mahtavaa, että jatkossa voimme toivottaa kenet tahansa mökille kylään. Tähän asti on pitänyt sanoa, että tervetuloa vaan, mutta yösijanne joudutte valitettavasti etsimään muualta.

Mökkisaagan toinen osa tulee rakentamisesta ja valmiista mökistä heinäkuun alkupuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!