torstai 24. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen maalla

Sää helli meitä pääsiäisenä mökillä. Vaikka ei ollut suunnattoman lämmin, oli silti kuivaa ja kaunista. Pihalla riitti urakaksi asti töitä. Kun anoppi vahti lapsia, me Isämiehen kanssa keräsimme tontin puhtaiksi risuista ja mharavoimme. Jotakin urakan suuruudesta kertoo se, että Molempia kertyi viidentoista kukkurallisen kottarillisen verran kokkokasaan. Ja kyllä, poltimme kokon. Varustautuen toki hyvin. Ensin kastelimme kokon ympäryksen huolellisesti läpimäräksi, valitsimme mahdollisimman vähätuulisen hetken, emmekä jättäneet kokkoa hetkeksikään vartiotta.

Anopin läsnäolo oli enemmän kuin tarpeen. Heti, jos yritimme kaikki kolme tehdä jotakin hommia, oli esikoinen tekemässä pahojaan. Ei mitään sen vakavampaa kuin hukuttamassa juuri kylvetyt kukan siemenet veteen, menossa laiturille yksin, piirtämässä kynttilällä seinään tms.

Mallasimme myös pihalla leikkimökin/ vierasmajan paikkaa. Nyt vain pitäisi saada tilaus tehtyä, jotta saamme mökin ensi kesäksi rakennettavaksi mökkitontille. En malta odottaa! Tästä tulee erillinen postauksensa, jahka saamme tilauksen etenemään.

Minulle runsas ulkoilu ja kotiympyröistä poissaolo teki hyvää. Nyt olo on rentoutunut ja virkistynyt. Laatuaika, kiireetön yhdessäolo perheen kanssa, pöydän antimista ja viinistäkin nauttien teki hyvää. Nukuimme kaikki huonosti (samassa huoneessa nukkuen), mutta pitkät päivät ulkona laittoivat koko perheen posket punoittamaan terveesti. Aino alkoi kävellä ja puhua täydessä unessa (tulee tässäkin äitiinsä) ja pikkuveli ähisi ja puhisi unissaan.

Saimme myös lomalla varsinaisen ahaa-elämyksen: olen manannut ikenessä pullottavat legot manan majoille monen monituista kertaa. Kun ei perheen pienimmälle ruoka maita. No, tehtiin pääsiäispyhinä kokeilu, jonka aikana maitoa sai vain ruuan yhteydessä, ei ruokien väleissä (paitsi yöllä kerran). Jopas alkoi ruuat upota paremmin kuin koskaan! Jes! Nyt kun saataisiin vielä pienet nyrkit suusta pois, ettei koko poikaa tarvitsisi pestä ruuan jälkeen...

Kihisen innosta meidän uusien rattaiden vuoksi. Niistä on pikapuoliin tulossa postausta. Ihanat, uudet, tarpeelliset. <3

2 kommenttia:

  1. Meillon samainen projekti pian 7 kk neidin kanssa, kerran yössä syö nyt ja sit maitoa vain soseen perään tai enintään puoli tuntia ruuan jälkeen. Silti tulee toki päiviä kun ei maistu, mut pääasiassa syö hyvin. Hyvää ruokahalua Oivalle jatkossakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, anonyymi! Ruoka maistuu tai sitten ei. Riippuu vissiin tähtien asennosta, maistuuko vai ei.

      Poista

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!