tiistai 8. marraskuuta 2011

Kestovaippaan hurahtanut

Minä olen hurahtanut kestovaippailuun ja nyt kestoilemme (tai siis vauva, en minä :-) ympäri vuorokauden. Itselleni ei tulisi mieleenkään käyttää kestositeitä. Ajatuksena ei vain houkuttele... Ainoastaan alkeellisissa mökkiolosuhteissa menemme kertistellen. 


Tässä perusteluita vaippavalinnallemme:
1. Ajatus siitä kemikaalimäärästä, joka saa kertiksen tuntumaan ihoa vasten kuivalta, hirvittää. Lisäksi Aino saa kertiksistä punaiset nivuset. No thanks!


2. Vuotovika. Kertikset vuosivat jostakin kohtaa useita kertoja viikossa. Kun siirryimme kestoihin, vuotovahinkoja ei ole tullut kertaakaan. 


3. Ja katso, maailma pelastuu. Ei sentään, mutta tehokkaasti kierrättävänä ihmisenä tonnien kertisvaippavuoret Ämmässuolla eivät juuri mieltä ylennä. Olisi vähän noloa sanoa: "Juu, olen mä paikallisen jätehuoltofirman leivissä, mutta täytän kaatopaikkaa kertisvaipoilla." Kertisvaippojen ja kestojen hiilijalanjälkiero on taatusti iso. Itse laskimme, että vaippaiän kestoilemalla, saisimme yhdistelmävaunumme "ilmaiseksi". Aika kova summa kertiksiin menee rahaa. Ja itseäni inhotti kertistellessä vaippojen jatkuva roudaaminen roskikseen. Paljon mieluummin roudaan niitä pesutupaan. Ja vaippojen imuteho senkun vaan paranee käytössä. 


4. Ulkoasu. Onhan nuo kestovaipat kuoseineen jotakin paljon kivempaa kuin tylsät valkoiset kertikset. Saahan äiti olla edes vähän turhamainen? Ja vaippojen shoppailu on kivaa!


5. Helppokäyttöisyys. Jos olen saanut äitini (kohta 66 v.) käyttämään kestovaippoja oikein, niin kuka tahansa oppii siihen. Äiti tosin kerran poissaollessani laittoi vaipan ulkopuolen vauvan peppua vasten ja etuosa oli vasten vauvan pyllyä, mutta so what? Imee se vaippa noinkin :-)


Ja vaikka olen itse hurahtanut vaippauskoon, en tuomitse kertisvaippojen käyttäjiä. Olen pyrkinyt rohkaisemaan kertistelijöitä edes kokeilemaan kestoja. Yksi kesto päivässä on 365 kertistä vähemmän kaatiksella vuodessa. Minut pelasti vaippaviidakolta Kestovaippayhdistyksen lainapaketti. Kun sai kokeilla erilaisia ja eri näköisiä, muotoisia ja kokoisia vaippoja, niin löytyihän se oma suosikkikin.

Mitkä ovat sitten omat suosikkimme? Itse suosittelen Ipanat-AIO:a (joka on vielä onesize) ja Hippu-vaippoja. Ipanat pitäisi olla sopiva vaikka koko vaippaiäksi. Ainoa miinus tulee tarroista, jotka menevät kovalla käytöllä jossakin vaiheessa koviksi, eivätkä enää pidä hyvin. Toimitusaika on tosi nopea, koska vaippoja tuntuu olevan aina varastossa. Hippu-vaipat eivät ole onesize, mutta niiden etu on nappikiinnitykset. Näiden vaippojen huono puoli on parin viikon toimitusaika. Niitä kun ahkeroi kaksi konalalaista äitiä. Öisin meidän superpissijäneiti käyttää Onnikkaan yövaippaa, joka kestää jopa 12 tuntia. Toki vaippa ei ole tällöin freesimmän tuoksuinen (haisee aamulla niin  vahvasti ammoniakille, että kaasunaamari olisi kova sana). Ja kun neiti Hienopylly vätisee, kun pylly on märkä, antaa coolmax-kuivaliina pienen hetken lisäaikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!