lauantai 25. helmikuuta 2012

Mitä, jos saisin 20 ylimääistä minuuttia?

Luin eräästä lempparistani, Hidasta elämää -blogista, Nuppu Stenrosin kolumnin siitä, mitä hän tekisi ylimääräisellä 20 minuutilla. Se sai minutkin miettimään.

Mitä minä tekisin, jos voisin vapaasti valita? Tuli mieleen seuraava lista:
- Aloittaa jo aiemmin mainitsemaani tavaroiden karsimisurakkaa. Voisin vaikka aloittaa vaatekaapista.

- Lukea. Sitä olen ehkä äitiysaikana kaivannut eniten. Että voisi uppoutua johonkin kirjaan kunnolla, eikä ajatusta tarvitsisi katkaista kolmen lauseen jälkeen. Aiemmin luin parisataa kirjaa vuodessa, joten lukuvauhtini on aikamoinen ja jo kahdessakymmenessä minuutissa ehtisin lukea monen monta antoisaa sivua. Nytkin tuolla kirjahyllyssä olisi monta kiinnostavaa opusta tartuttavana.

- Liikkua. Raskaus toi mukanaan 20 kiloa. Ne on nyt karistettu, ja niiden lisäksi olen karistanut kolmisen kiloa. Vielä on matkaa siihen painoon, jossa itse voin hyvin, sellaiset seitsemän - kymmenen kiloa. Kahdessakymmenessä minuutissa tekisi jo yhden ihan tehokkaan jumpan käyttäen omaa kroppaa vastavoimana tai ehtisipä sitä juosta pienen lenkinkin. Tämän aion kyllä ottaa repertuaariin, kun kevät koittaa. Edes pari kertaa viikossa. Toki rinnalla säilyvät vaunulenkit, mutta kaipaan jotakin muutakin.

- Tehdä ruokalistaa. Usein iltapäivällä alan miettiä, mitä jää- ja pakastekaapista löytyy ja päätän sen perusteella, mitä meillä syödään illalla. Voisin suunnitella ruokiamme pidemmälle ajanjaksolle, ottaen mallia vaikka Marttojen tai koulujen kiertävästä ruokalistasta. Uskon, että tämä vähentäisi myös kaupassakäyntejä, säästäisi rahaa sekä laajentaisi ruokarepertuaariamme uusilla ruokakokeiluilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!