keskiviikko 29. helmikuuta 2012

8kk mittarissa

Kävimme tänään 8-kuukautisneuvolassa. Pelkästään lääkärissä meni kolme varttia. En edes tiedä, mistä aloittaa.

No, arvasin, ettei Ainon paino ole noussut kovinkaan paljoa. Kuuden viikon lenssun aikana ruoka kun ei ole kovin hyvin maittanut. Tai jos onkin, niin siitä osa on tullut limaoksennusten mukana takaisin ylös. 555 grammaa näytti puntari nousua kahdessa kuukaudessa. Pituutta oltiin venytty neljä senttiä, jonka huomaa vaatteista. Enää ei tahdo kestojen kanssa koko 68 mahtua päälle, vaikka mittaa on juurikin tuon verran. Vapun tienovilla isä saa viedä tyttären painokontrolliin. Minä kun olen silloin "harjoittelemassa" työntekoa ja isä saa nauttia kahdenkeskisestä ajasta tyttärensä kanssa. Itse en ole laisinkaan tuosta kasvusta huolissani. Aino kasvaa, se on pääasia.

Lääkäri sanoi Ainoa hitaaksi. Tämä kun ei vielä konttaa. Aino pyörii napansa ympäri ympyrää ja peruuttaa.  Ja taatusti sairastelukin on vienyt osan tehoista pois. Ja aina täytyy muistaa myös miinustaa kuukausi pois Ainon iästä näitä kehitysjuttuja mietittäessä. Minua asia ei suuremmin stressaa. Ehtii sitä juosta ihan tarpeeksi isompanakin. Ehtii ehkä vähän järki päähäkin, jos taidot opitaan myöhemmin. Ja pääsevätpähän vanhemmat vielä vähän aikaa vähän helpommalla.

Ainon toinen silmä on ns. hidas. Huomasin sen jo kuukauden iässä, mutta en ole suuremmin (sitäkään) asiaa murehtinut. Lääkäri kiinnitti siihen nyt kuitenkin huomiota ja lähetti meidät silmäpolille. Todennäköisesti asiaa vain seurataan ja jos ei korjaannu itsestään iän mukana, sitten Aino saa "merirosvolapun" hidasta silmää aktivoimaan.

Kerroin lääkärille tästä meidän pitkästä sairastelusta. Lääkäri sanoi, että mitä suurimmalla todennäköisyydellä tämä on rsv. Sitähän olen itsekin epäillyt, mutta kaksi tk-lääkäriä on painanut epäilyni villaisella ja antanut ymmärtää, että äiti se tässä on luulosairas ja yliherkkä. Välillä Aino meinaa tukehtua yskänkohtauksiinsa, kun paksu lima ei irtoa. Molemmissa korvissa on myös tulehdus. Tästäkö se kierre alkaa? Neuvolalääkäri suositteli varaamaan ensi viikoksi aikaa erikoislääkärille, mutta minä varasin (kiitos Kati suosituksesta) ajan jo huomiseksi. Kun meillä on reissuun lähtö parin viikon päästä, olisi hyvä, jos neiti olisi silloin jo vihdoin terve. Mulla paloi hermot tk-lääkäreihin. Onhan se kätevä, kun terveyskeskus on tuossa kahden korttelin päässä, mutta mieluummin menen tästä lähin yksityiselle. Sieltä kun saa palvelua.

Toivottavasti vuoden neuvolasta tulisi vähemmän ikäviä uutisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!