maanantai 8. elokuuta 2011

Lapselle värikästä


Kuva täältä.

Kun olin raskaana, en halunnut ostaa vauvalle mitään vaaleanpunaisia hörhellyksiä. En pidä mistään pastelliväreistä muutenkaan. Nykyään on lisäksi trendikästä puhua sukupuolineutraalista kasvatuksesta, pukeutumisesta nyt puhumattakaan.

Vauvanvaatteissa kammoksun sekä vaaleanpunaisia hörhelöitä että retroa. En halua pukea lastani samoihin räikeisiin väreihin, joihin minut ihanissa 70-luvun froteehirvityksissä puettiin. Ei! Olisi se miten trendikästä tahansa. Räikeät kuviot, ja kaikki ne sävyt, jotka voi vauvan vaipasta löytää, ei kiitos! Mieluummin selkeitä värejä ja kuoseja, tyyliin Marimekko.

Kun vauva tupsahti maailmaan ja postiluukku alkoi syytää tuliaisia tuttavilta ja sukulaisilta, olin ilahtunut. Ilahtunut siitä, että niitä hörhelöitä ja vaaleanpunaisia unelmia tuli sittenkin. Ettei minun tarvinnut niitä itse ostaa, vaan vauva sai kaikenmaailman ihastuttavia pitsiunelmia lahjaksi. Meidän vauva näyttää taatusti tytöltä.

Itse en ollut koskaan erityisemmin pinkkien hörhelöunelmien perään edes lapsena. Mieluummin laitoin jalkaan reilut housut ja nepin poikien kanssa hiekkalaatikolla. Saa nähdä, tuleeko tästä tytöstä röyhelö-pinkkiprinsessa vai äitinsä kaltainen poikatyttö, joka rymyää metsässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!