torstai 12. heinäkuuta 2012

Sitten kun...

Elämäni on muuttunut sitku-elämäksi. Elämäni on nyt siinä vaiheessa, että teen asioita silloin, kun Aino on unten mailla ja/tai isämies on kotona. Luojan kiitos päiväunet ovat nykyisin reilusta puolesta tunnista jopa reiluun kahteen tuntiin. Että minulla on oikeasti aikaa tehdä asioita. Rauhassa. Keskeytyksettä. 

Kun Aino on hereillä, ja yritän (paino sanalla yritän) tehdä jotakin. Kammata naamaa katu-uskottavaan kuntoon, silittää, harjata hampaita, laittaa ruokaa, täyttää tai purkaa tiskikonetta. You name it. MITÄÄN en saa tehdä rauhassa. Sitten illalla, kun Aino on unilla, saan tehtyä asioita jollakin vaihde numero kuutosella. Kai se on sitä, että saa tehokkaasti asioita aikaiseksi, kun ei tule ylimääräisiä keskeytyksiä.

Minulla oli suuria luuloja mammalomani ajaksi. Että teen tämän ja tuon kasautuneen homman. Että edes kävisin parin viime vuoden lempilehteni (Kodin kuvalehden) numerot läpi ja säästäisin vain tärkeimmät artikkelit. Mutta ei, en ole edes sitä saanut aikaiseksi. Kuten olen muutamalle kaverilleni sanonutkin: äitiys on kovin duuni, missä olen ikinä ollut. Edes kuusitoistatuntiset työpäivät eivät ole mitään lapsen kanssa 24/7 olemiseen verrattuna. Mutta silti en vaihtaisi yhtään päivääkään pois. Niin antoisaa tämä on.

Olen ottanut päivisin itselleni oikeuden tehdä kivoja juttuja, kun lapsi on unten mailla. Olkoon se leipomista, lukemista, blogien kirjoittamista tai niiden lukemista. Mitä tahansa, mikä tuntuu minusta kivalta ja lataa minun akkujani. Se auttaa minua jaksamaan kiukuttelevan, hampovan pikku rakkaan riiviön kanssa. Sama se, onko tiskikone purkamatta tai pyykkikone pyörimättä. Ne ehtii tehdä illallakin, kun kotona on kaksi aikuista.

2 kommenttia:

  1. Kyllä, tämä arki on pelkkää Sitkua. Isompi ei ole nukkunut päikkäreitä yli vuoteen ja pikkuinen ei nuku niitä oikein nimeksikään, joten oma aika ajoittuu iltaan/yöhän. Sitten kun se mieskin haluaisi huomitoa ja itse haluaisi tehdä omia juttuja, niin ollaan pattitilanteessa. Sitten kun lapset ovat teinejä, niin on toivottavasti enemmän aikaa. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ^Silloin varmaan eletään sitkun-aikaa myöskin, sillä erotuksella, että aamuisin saadaan odottaa yömyöhään valvoneiden teinien heräämistä :-)

      Poista

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!