perjantai 7. kesäkuuta 2013

Tallinnan tärpit

Tässä lenssun kourissa edelleen, mutta ajattelin silti kirjoittaa postauksen Tallinnan suosikeistani.

Yllätys, yllätys, pääosa suosikeistani tulee syömäpuolelta. Satumme Isämiehen kanssa molemmat olemaan hyvän ruuan ystäviä, joten täältä pesee:

Bonaparte Bistroo. Mutkaton kahvila-ravintola, jossa meillä on tapana joko syödä todella edullinen ja maistuva lounas tai herkutella ihanilla leivonnaisilla. Sijainti on loistava, lähellä terminaalia. Bonaparte on meidän vakipaikkamme aina Tallinnassa käydessämme. Nyt kahvihetkemme (kaksi leivosta, erikoiskahvi ja smoothie) maksoi 9€. Paikassa on hyvin huomioitu myös kasvissyöjät ja muutaman kerran paikassa lounastettuamme vatsa hymyilee hyvin maustetulle ruualle kilpaa lompakon kanssa.

Ravintola Controvento. Italialainen ravintola, joka on aina täynnä. Eikä mikään ihme, ravintola ei ole pettänyt meitä kertaakaan neljän käyntikerran aikana. Ruoka on aina suussa sulavaa, eikä suupielet käänny alaspäin edes laskun nähdessä. Pöytävaraus enemmän kuin suositeltava.

Ravintola Bocca on uusin tuttavuutemme. Kävimme siellä ensi kertaa tällä viimeisimmällä reissullamme. Paikalle meidät houkutteli Restaurant Magazine UK:n arvio, että ko. ravintola kuuluu maailman 15:n parhaan joukkoon. Interiööri oli varsin kaunis, upea holvikatto ja aidot valkoiset pöytäliinat tekivät vaikutuksen. Annokset eivät olleet suuren suuria, mutta veivät kielen mennessään. Ei Tallinnan halvimmasta päästä, mutta suosittelemme. Pöytävaraus suositeltava.

Tällä kertaa yövyimme Tallink City Hotelissa, jonka sijainti on aivan loistava, aivan Viru-keskuksen takana. Otimme superior-tason huoneen, joka ei kuitenkaan ollut aivan superior-tasoa, vaikka sellainen ovessa lukikin. Kyseessä oli ehkä hitusen tavallista hotellihuonetta tilavampi huone, mutta ei mitään ihmeellistä. Aamiainenkaan ei ollut mitenkään sykähdyttävä, tarjoten toki perus-hotellibuffaähkyn. Mutta toisaalta, jos noin hyvältä sijainnilta sai superior-huoneen matkat + hotelli -pakettiin hintaan 52€, en valita.

Itse olin yllättynyt siitä, miten paljon hintataso on Tallinnassa kallistunut. Siellä voi edelleenkin syödä ja juoda kotomaata edullisemmin, mutta heti, kun puhutaan ostoksista, hinnat ovat jopa Suomeakin kalliimmat. Esim. katselin lempituoksuani Kaubamajasta. Hinta oli 17€ kalliimpi kuin laivalla ja 12€ kalliimpi kuin koti-Sokoksessa. Jäi siis ostamatta.

Kahdenkeskinen aika roks. Oli ihanaa päämäärättömästi tepastella pitkin vanhan kaupungin katuja käsi kädessä, jutella keveämmistä ja syvällisemmistäkin aiheista keskeytyksettä, syödä kahdella kädellä, istahtaa katukahvilaan, kun siltä tuntui, ja syödä juuri siihen aikaan ja sellaista ruokaa, jota itse tekee mieli ja olla muutenkin, kuin kellon tai tahtotaaperon ehdoilla liikenteessä. Myönnän, että Ainoa oli hillitön ikävä pitkin matkaa, mutta samalla nautin siitä, että saimme olla vain kahdestaan. Seuraava tilaisuus kun todennäköisesti tulee vasta ensi vuoden puolella.

Onko teillä Tallinnan suosikkeja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!