maanantai 17. kesäkuuta 2013

Tuplarattaat hankintalistalla

On se jännä, miten joissakin asioissa sitä kääntää kelkkansa. Aiemmin olin vahvasti sitä mieltä, että meille tulee vierekkäin istuttavat tuplarattaat. Ostinkin sellaiset käytettynä blogisisar Annalta. Sittemmin olen miettinyt asiaa tarkemmin ja seuraavista näkövinkkeleistä:
  • meillä ei ole autoa, eikä edes aietta hankkia sellaista, vaan kuljemme taajaan julkisilla kulkuvälineillä
  • asuinalueemme on täynnänsä lapsiperheitä ja usein kyytiin ei mahdu edes normivaunujen kanssa
  • vaikka moni kahden vuoden ikäerolla tulisi toimeen pelkällä seisomalaudalla, minua hirvittää yhdistelmä temperamenttinen taapero ja ensi talvi
  • vierekkäisissä istuimissa mietityttää myös se, antaisiko taapero vauvasisaruksen nukkua rauhassa
  • fakta, että selässä on vikaa sekä välilevyssä että SI-nivelissä saattaa estää kuopuksen kantamistoiveet (joko liinalla tai Manducalla)

Kartoitin eri vaihtoehtoja ja google on laulanut viime viikkojen aikana lujaa. Olen etsinyt eri vaihtoehtoja, selvitellyt niiden teknisiä ominaisuuksia, googlettanut käyttökokemuksia, kauhistellut hintoja. Eri blogit, merkit ja mallit ovat tulleet tutuiksi. Olen yrittänyt kartoittaa käytännön kokemuksia eri malleista. En sentään tehnyt excel-listaa ominaisuuksista, kuten Isämies aikoinaan yhdistelmävaunuja hankittaessa teki.

Kävimme katsomassa Phil & Teds Navigatoreita liikkeessä. Halusimme kuulla ja nähdä ominaisuudet livenä, kysyä myyjältä muutamaa yksityiskohtaa ja kokeilla rattaita omakätisesti. Samalla saimme esittelyn siitä, mikä eri malleissa on erona. Oli kiva, kun liikkeessä ei ollut muita asiakkaita, niin saimme erittäin hyvää palvelua. Kävimme tutuksi tulleessa Vaunuaitassa. Sieltä olemme hankkineet sekä yhdistelmävaunumme että matkarattaamme. Vaunut vaikuttivat kaikkinensa hyvältä, mutta jätimme asian vielä hautumaan. Minä kun halusin selvittää, mitä vaunut maksaisivat Euroopasta tilattuna. Sen sijaan imetystyyny tarttui mukaan, se kun oli mukavassa tarjouksessa.

Kun tulimme kotiin, googlettelin ja tein excel-listaa siitä, paljonko vaunut maksavat missäkin koti-ja ulkomaisessa nettikaupassa. Aika hyviä settitarjouksia oli eurooppalaisissa kaupoissa ja sitä kautta tilaamalla voisi säästää jopa parisataa euroa. Todennäköisesti tilaamme ne siis sieltä. Pieni "ongelma" on vain se, että jos vaunut sattuvat menemään rikki, ne pitäisi postittaa takaisin myyjälle, maahantuoja kun niitä ei suostu edes rahalla kuulemma korjaamaan. Nyt vain pitäisi saada meidän yhdistelmät myytyä. Meille jäisi sitten nuo Navigatorit sekä matkarattaat (Gesslein Swiftit).

Nyt vain hinguttaisi laittaa tilaus menemään. Etenkin, kun "ruhtinaallinen" äitiysavustus (140€) räpsähti tilille. Jos saisimme myytyä yhdistelmät toivomaamme hintaan, ei Navigatoreille jäisi enää paljoa "omavastuuosuutta" maksettavaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!