torstai 7. marraskuuta 2013

Isänpäivää

Isänpäivä on pian ovella. Siitä muistuttaa useat sähköpostit, joissa ehdotellaan sopivia lahjoja isälle. Kävin ehdotuksia läpi.

iPad - ei perhevapaalla olevalle taloudellisesti mahdollista, vaikka tabletin hankinnasta on meidän perheessä puhuttu jo pitkään
Goretex-ulkoilupuku  - tarpeellinen esikoisen kanssa ulkoillessa, mutta hintaluokka tässäkin vähän turhan kova
Kalsarit tai sukat - eivät mielestäni sovi lahjaksi
Pyjama - hänellä on jo
Musiikki - Esikoinen tahtoo kuunnella pääasiassa kotona ollessaan joko Muumi- tai Rölli-levyä. Sinne ei juuri mahdu suurten yhteisten suosikkiemme Johanna Iivanaisen sulosävelet tai pitkään odotettu Kolmannen Naisen uusi lätty.
Kirja - missä välissä hän sitä lukisi? Esikoisen mentyä nukkumaan? Ei, silloin on aika ummistaa omat silmät. Esikoisen päiväunien aikaan? Kts. edellinen vastaus. Työmatkalla bussissa? Ja laatta edessä istuvan niskaan taattu. Ei siis kirjaa(kaan).
Hieronta tms. hemmotteluhoito - Isämies kutiaa niin kovasti, ettei kannata. Jalkahoitoon hänet saisi pakottaa, kasvohoito vaatisi jo aseen ohimolle.

Tänä vuonna, kun samana viikonloppuna vietetään sekä avioliittomme viisivuotispäivää että isänpäivää, on kuitenkin ajankohtaista miettiä jotakin lahjaa. Isämies lukee satunnaisesti blogiani, joten enpä kirjoitakaan lahja-aatoksiani tänne, ehkä sitten jälkikäteen. :-)

Jarkko Tontti kirjoitti erinomaisen kolumnin Hesariin. Se muistutti taas omasta isättömyydestä (isälleni en ole olemassa). Kolumni pisti taas kerran miettimään, miltä minusta mahtaa tuntua, kun aikanaan kuulen tuon miehen, jolta olen puolet geeneistäni perinyt, siirtyneen ajan toiselle puolen? Surua? Tuskin.

Kun oma isäsuhteeni on mitä on, sitä suuremmalla syyllä nautin oman aviomieheni erinomaisesta isyydestä. Se tuntuu hoitavan omiakin haavojani vuosien takaa. Kun näen, miten hän jaksaa (minulta jo aikoja sitten pinna palaneena) touhuta uhmailevan Ainon kanssa (vaikkakin joskus hampaitaan kiristellen), miten hän hoitaa tunnollisesti myös kuopuksen yösyöttöjä ja muita hoitotoimenpidellisiä askareita, miten hän juttelee lapsille, laulaa jopa iltalaulun tai tanssii, sydämeni sulaa. Isämies rok <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!