keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Oiva 2kk

Eilen kävimme Oivan kanssa kaksikuukautisneuvolassa. Strategiset mitat ovat 5785g ja 62cm, pipo 40,9cm. Aika hurja, kun Aino oli Oivan kokoinen viisikuisena. Onhan toki lapsilla syntymäkokoeroa vaatimattomat puolitoista kiloa ja 9cm.

Neuvolakorttiin kirjattiin seuraavaa: "Suloinen, paljon jokelteleva poika. Tarkka katse. Epäily maitoallergiasta."

Lähdemme Mehiläisen kautta selvittämään tuota maitoallergiaepäilyä, kun julkisella kestäisi aika liian pitkään odottaa. Kävimme tänään kehutulla allergologilla ja hänkin epäilee oireiden perusteella, että Oivalla olisi maitoallergia. Oirelitaniaan kuuluvat mm. puklaus, ihon karheus poskissa ja vatsassa, vatsanväänteet, ähinä ja öhinä sekä maidollisella vastikkeella erittäin vahvat suolisto-oireet. Ensi tiistaina tiemme vie maitoaltistukseen. Vähän pelkään sitä etukäteen, koska siellä Oiva saa Nan1:stä, johon hän reagoi kaikista voimakkaimmin. Todennäköisesti varaamme tälle todella miellyttävälle spesialistille aikaa myös Ainon kohdalla, kun hänenkin allergiansa on alkanut aktivoitua eliminaatiodieetistä huolimatta.

Tuttavapiiriini kuuluu useampia allergisten lasten äitejä, joilta olen saanut kullanarvoisia ohjeita, vinkkejä ja omakohtaisia kokemuksia. Kiitos Milla, Mervi ja foorumiäidit!

Toissapäivänä kävimme 6vkon neuvolasta saadun silmälääkärilähetteen seurauksena silmälääkärillä. Silmänpohjassa neuvolassa näkynyt varjo oli todennäköisesti vain joku silmässä oleva roska, joka heijastui silmän pohjaan. Kuten arvelinkin.

Huomenna taas tiemme vie osteopaatille Lasten tähden -osteopatiaklinikalle hoitoon. Oivalla on ollut syntymästään saakka niska jumissa. Hän pitää liian usein päätä käännettynä oikealle ja vasen puoli on jäykkä. Josko saisimme tuohon apua osteopaatilta.

Hoito tekisi minullekin hyvää. Pitäisi vain saada aikaiseksi varattua aika. Nyt kuitenkin lapset menevät edelle ja hoidetaan heidän casensa ensin loppuun. Mutta kyllä tässä alkaa kalenteri ruuhkautua kaikenlaisia aikoja varatessa. Miten niin (äitiys)lomalla? Salapoliisityötähän tämä on!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!