maanantai 2. joulukuuta 2013

Taaperon koti-etiketti

1. Puhelin
Kun jompi kumpi vanhempi on puhelimessa, huuda taustalla joko ajan volumea lisäten. Paitsi, kun puhelimessa on kaiuttimessa isovanhempasi, joka kyselee kuulumisiasi, työnnä koko kätesi suuhusi ja mutise jotakin tai juokse karkuun. Sitten huudat naama punaisena (kun puhelu on jo päättynyt) "haluan puhua mummille".

2. Hammasharja
Harjaa hammasharjalla seinien, ovien ja jalkalistojen lisäksi kylppärin lavuaarin viemäriä.

3. Minä itse
Olen Aino, neiti Minä Itse, tahdon tehdä kaiken itse, vaikkei vielä osaakaan. Paitsi syödä. Vuoden ikäisestä olen syönyt lähestulkoon kokonaan itse, mutta ei enää. Tämä toimii myös kävellessä. Haluan kävellä kaikkialle itse, vaikka vanhemmilla olisikin kiire.Vaunuihin turvavöihin kiinnittäminen on voimainponnistus, kun reuhdon ja riehun, huudan ja vastustan sitä raivokkaasti. Sitten, saan kävellä itse, huudan hän sata kertaa: "kyytiin".

4. Pissa
Pissaan toki lattialle (etenkin kun jalassa on harkkahousut) ja hypin syntyneessä lätäkössä yhtä innoissasi kuin kumisaappaat jalassa ulkona vesilammikossa. Ja ulkona hypin vesilammikossa etenkin silloin, kun jalassa ei ole kumppareita.

5. Pidä huoli vuorokausirytmistä
Herää viideltä (vaikka voisin nukkua seitsemään). Teen päiväunille menosta näytelmäkappaleen, johon kuuluu draamallista itkua, hampaidenkiristelyä ja raivoamista. Kunnes vihdoin nukahdan. Sitten mänttipää-vanhemmat tulevat vielä herättämään (jottei kivaa näytelmää olisi edessä myös ilta-aikaan).


1 kommentti:

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!