perjantai 2. joulukuuta 2011

5 kk mittarissa

Aino on nyt viisi kuukautta. Minne tämä aika on oikein kadonnut?

Neuvolasta saatiin hyviä kuulumisia, paino ja pituus koko ajan kasvavat, omilla käyrillään, hitaasti, mutta koko ajan ylöspäin. Nyt mitat ovat 6170g ja 63 cm. Terveydenhoitaja oli tosi yllättynyt Ainon hyvästä istumaryhdistä (ei toki istu vielä ilman tukea) ja siitä, kuinka tukevasti tyttö jo seisookin. Toivottavasti tämä ei tiedä aikaista kävelemään ryhtymistä. Minä ja M aloimme molemmat kävellä 10 kk iässä. Saa nähdä, ottaako tyttö vanhemmistaan mallia.

Meillä on ollut nyt viikon verran hirveä kakkahärdelli. Tarkoittaa yhdeksää kakkavaippaa päivässä. Se alkoi viime viikonloppuna. En tiedä, onko syynä
a) kutiavat ikenet, tulevat hampaat
b) soseiden joukossa aloitettu liha
c) mun sairastama pöpö (pientä lämpöä ja kaikki lihakset kuin maantiejyrän jäljiltä, ei muita oireita)
d) joku mystinen pikkuvauva-ajan aiheuttaja.

Ja eipä neuvolan terveydenhoitajakaan osannut sanoa mitään. No, se ei ole mikään yllätys. Meidän terkka kun on muutenkin sellainen kohelo, jonka ilomielin vaihtaisin keneen tahansa muuhun meidän neuvolan kollegaan.

On meinannut mennä hermot, kun ehti jo tottua kerran päivässä toimivaan vatsaan. Nyt pahimmillaan joka vaippaa pääsee pesemään ja pesukonetta on saanut käyttää joka päivä normaalin kerran kahdessa päivässä sijaan. Silti ei ole antanut luonto periksi ottaa kertisvaippoja käyttöön. Kestoillen mennään jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!