lauantai 1. joulukuuta 2012

Ruokaa netistä

Olen jo vuosikausia marmattanut siitä, miksei Suomesta saa verkkokaupasta ruokaa. Kaikkea muuta tuntuu netin ihmemaasta saavan, kotiinkuljetuksella tai ilman.

Nyt toiveeni (ja varmasti monien muidenkin toive) on vihdoin kuultu. Kyllähän tähänkin asti ruokaa on voinut tilat pääkaupunkiseudun Alepoista kympin hintaan kotiinkuljetettuina. Mutta pihinä en mieluusti maksa Alepan hintoihin edes kympin lisää, että ne tuodaan kotiovelle. Nyt maamme suurin Prisma eli lähi-hypermarketimme Kannelmäessä on avannut ruuan verkkokaupan, jossa on 20 000 artikkelin valikoima. Tällä hetkellä kotiinkuljetus kattaa vain Kannelmäen ja lähialueet, mutta uskoisin, että palvelu laajenee jatkossa.

Tein tänään ensimmäisen tilauksen Foodie.dm:n palvelun kautta. Tilaus hoitui näpsäkästi kotisohvalta ja tarvittaessa onnistuu vaikka kännykkäsovelluksella. Normiverkkokaupan tapaan valitset listalta tuotteet ja lopuksi laitat tilauksen vetämään. S-bonukset ja viivan alla oleva summa veloitetaan tuotteita toimitettaessa. Muutama verkkokaupan tekninen yksityiskohta ei ole ihan loppuun asti hiottu (näihin kiinnitän ehkä tavanomaista enemmän huomiota, kun itse työskentelen verkkopalveluiden kanssa arkityössäni). Näistä annoinkin erikseen palautetta. Sain itse valita, milloin tuotteet toimitetaan kotiin. Ne olivat todella huolellisesti pakattu kasseihin. Toisessa kassissa olivat kylmää vaativat tuotteet, toisessa kuivatavarat. Huolellisesti ja järjestelmällisesti pakattuina. Eniten kuitenkin korpeaa se, että meiltä laskutettiin tavaroita toimitettaessa toisen perheen tuotteista, ja takkiin tuli kahdeksan euroa. Ei iso summa, mutta siitäkin lähti palautetta.

Aino ei erityisemmin nykyisin pidä kaupassakäynnistä. Hän alkaa venkoilla ostoskärryissä, huutaa ja metelöidä. Siispä kaupassakäynnit on vedetty meillä minimimiin, ja jos vain mahdollista, teemme ruokaostokset ilman häntä. Nyt näitä tilanteita on helpottanut ne autokärryt, mitä löytyy ainakin suurista automarketeista. Aino istuu auton ratissa hymy korvasta korvaan, tööttäilee ja flirttailee kanssakulkijoiden kanssa. Mutta jos minulla on mahdollisuus valita, nautinko hätäisestä ostosreissusta raivoavan taaperon kanssa vai että joku keräilee ja tuo kauppatavarat suoraan kotiovelle maksua vastaan, ei minun tarvitse paljoa miettiä, kumman vaihtoehdon valitsen. Tähän asti, kun olemme autottomina tehneet koko viikon ruokaostokset kerralla (toki täydennysreissuja joskus tulee), painavat selkäreput  olkapäitä painaen ja käsiä kymmenellä sentillä venyttävät ostoskassit eivät ole tähänkään asti olleet suuria ilonaiheitamme. Kiitos Foodie! Vielä kun saatte nettikaupan toimimaan asiakaslähtöisesti, meistä tulee vakiasiakkaitanne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!