keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Tönkkösuolattu lumiukko

Nyt, kun pakkanen huitelee lähempänä kahtakymmentä kuin kymmentä astetta, joutuu aika tarkkaan miettimään, mitä tuolle taaperolle laittaa päälle, jotta hänelle ei tule kylmä. Hoitotäti kun vie lapset kahdesti päivässä pihalle, mikä on mielestäni hieno juttu. Aina ulkoillaan, kun se vain on mahdollista. Toki hänelläkin on pakkasrajat.

Tänään, kun mittari näytti aamulla -17, puin tytölle seuraavat vaatteet:

  • bodyn, sukkahousut ja sukat
  • velourhousut ja paidan
  • mummin kutomat villapaidan ja villahousut
  • Reiman fleecehaalarin
  • tämän kaiken päälle vielä Reimatecin talvihaalarin
Päähän ManyMonthsin villaisen kypärämyssyn ja PoP:n toppahatun, käsiin Ruskovillan aluslapaset ja Elsa Pitkäsen legendaariset rukkaset ja jalkoihin mummin kutomat villasukat ja karvavuoriset talvikengät.

Näissä asusteissa tyttö näyttää tönkkösuolatulta lumiukolta. Mutta hoitotätikin sanoi, että tytöllä oli sopivasti päällä, kun olivat ulkoilleet toista tuntia kerrallaan tänään. Se on tärkeintä. Varpaat ja sormet olivat lämpimät kotiin tullessa. 

Minulle on vanhana partiolaisena tärkeää se, että kun ollaan ulkona, pukeudutaan sään mukaisesti. Ei haittaa, vaikka olisi kylmää tai märkää, kun päällä on sopivasti oikeanlaista vaatetta ja kassista tai kotoa löytyy lisää kuivaa päällepantavaa, jos vaatteet sattuvat kastumaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!