tiistai 3. syyskuuta 2013

Päivystyksestä päivää

Pääsin eilen käymään Kättärin päivystyksessä neljättä kertaa tämän raskauden aikana. Alkuiltapäivästä minulle iski kivuton, mutta laukeamaton supistus. Myttynen liikkui masussa liikelaskennan aikana ihan hyvin, eli sinänsä ei aihetta huoleen. Mutta kun supistus vain kesti ja kesti, eikä lauennut millään, soitin päivystykseen, että mitä nyt. No, sieltäpä käskettiin näytille.

Ensin makoilin käyrillä puolisen tuntia ja sitten pääsin lääkärille. Myttysellä on kaikki hyvin, syke, napavirtaukset ja liikkeet ok. Istukka ok, lapsivettä normaalisti. Painoarvio tällä hetkellä 3,6kg. Kohdunkaula pehmeä, mutta kiinni ja lyhentynyt sentillä (nyt 2cm). Pääsin kotiin ja herkästi kuulemma pitää mennä uusiksi, jos vauva liikkuu liian vähän, tulee kipuja tai verenvuotoa. Panadolia noihin tuntemuksiin voi napata kuulemma milligrammankin, mutta tuntuu turhalta, kun kipuja ei kerran ole.

Nyt vain odottelen vietävän lenssun paranemista (jonka lapsonen toi hoidosta) ja toivon, ettei tauti tartu isämieheen (tukihenkilöllä kun ei saa olla synnytystilanteessa edes flunssaa). Mietin jo, varaisinko naapurissa olevaan terveyskeskukseen aikaa, kun yskä tulee tosi syvältä ja keuhkoihin sattuu. Ehkä huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!