tiistai 14. toukokuuta 2013

Pieni sydän

Viime yönä nukuin yllättävän hyvin, ottaen huomioon, että tänään koitti se päivä. Se, kun kävisin Naistenklinikalla Myttysen sydäntutkimuksissa. Mitä lähemmäs puolenpäivän lääkäriaika koitti, sitä levottomammaksi kävin. Mieleen pyrki väkisinkin ajatuksia: "entä jos sittenkin?". Yritin pitää itseni rauhallisena, mutta lääkärin myöhässäolo ei ainakaan yhtään helpottanut tehtävää.

Lääkäri ultrasi vauvaa melkein vartin, kävi läpi kaikki tärkeimmät rakenteet ja elimet ja toki erityistarkastelussa oli sydän. Katsottiin väliseinämät, valtimot ja laskimot, kammiot ja niiden toiminta. Eli hyvin kattava tutkimus. Sen kymmenen minuutin aikana, mitä sydäntä käytiin läpi, ei näkynyt yhtään rytmihäiriötä/ lisälyöntiä.

Myttynen vastasi kooltaan 23 + 5 ja lääkärin mukaan on "kauniseliminen, sopusuhtainen sikiö". Lääkäri epäili, että silloin, kun niitä rytmihäiriöitä oli neuvolan dopplerilla kuulunut, Myttynen oli jotenkin sotkeutuneena napanuoraan tms. Mutta jos rytmihäiriöitä edelleen neuvolassa löytyy, laittavat neuvolasta uudelleen lähetteen Naistenklinikalle.

Nyt voi huokaista helpotuksesta ja kuten anoppini totesi tutkimustuloksen kuultuaan: "antaa pikkumiehen kasvaa ja jumpata rauhassa".

3 kommenttia:

  1. Ihanaa ja huojentavaa, että kaikki on enemmän kuin hyvin. Hyvä, pieni poju! Ja iso hali reippaalle äidille.
    Muista käydä osallistumassa arvontaan! ;-)

    VastaaPoista

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!