Olen todella huono käyttämään papuja ja linssejä ruuanlaitossa. En jotenkin ole jaksanut paneutua minulle uusiin raaka-aineisiin, vaikka erittäin mielelläni niitä syönkin. Sain tässä eräänä päivänä kaverini luona niin maukasta soppaa, että oli pakko pyytää sen resepti. Tässäpä teillekin talvipäivään erinomaisesti sopiva soppa, olkaa hyvät:
Välimerellinen papukeitto (5 annosta)
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 vartta lehtiselleriä
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
3–4 dl vettä
1 vähäsuolainen kasvisliemikuutio (esim. Vogel)
1 tl sokeria
ripaus vastarouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
1 prk (400 g) säilöttyjä valkoisia papuja
1 prk (400 g) säilöttyjä kidneypapuja
100 g tuoretta pinaattia (tai 1/2 dl pakastepinaattia)
2–3 rkl sitruunamehua
Yrtti-mantelirouhe
1/2 dl kokonaisia kuorittuja manteleita
1/2 ruukku basilikaa
2 rkl silputtua (lehti)persiljaa
ripaus suolaa
1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele lehtiselleri ja leikkaa se vinottain kapeiksi suikaleiksi.
2. Kuumenna öljy tilavassa kattilassa. Kuullota sipuli- ja sellerisilppu läpikuultavaksi, muutaman minuutin ajan.
3. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio, sokeri, mustapippuri ja oregano. Valuta pavut siivilässä ja huuhtele ne tarvittaessa kylmällä vedellä. Lisää pavut kattilaan. Keitä keskilämmöllä ja kannen alla 20 minuuttia.
4. Huuhtele tuorepinaatti ja valuta se. Poista kovat varret ja suikaloi lehdet karkeaksi. Jos käytät pakastepinaattia, voit lisätä sen jäisinä kuutioina suoraan keittoon. Lisää pinaatti ja mausta lopuksi sitruunanmehulla. Tarkista maku.
5. Valmista yrtti-mantelirouhe. Paahda mantelit kuivassa pannussa. Rouhi mantelit ja revityt basilikanlehdet tehosilppurissa tai terävällä veitsellä. Lisää seokseen ripaus suolaa. Annostele keitto lautasille ja ripottele päälle manteli-basilikarouhetta.
Lähde: http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/reseptit/valimerellinen_papukeitto
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!