lauantai 8. helmikuuta 2014

Vauva harrastaa vol2

Minä olen edelleen sitä mieltä, että vauvan ei tarvitse paljoa harrastaa. Parasta on kiireetön läsnäolo kotona lähimpien seurassa. Silti mammalle tekee hyvää, ettei vauvan kanssa kokonaan hautaudu vain kotiin. Nythän liikkumattoman vauvan kanssa on helppoa käydä esim. kahvilassa, mutta sitten, kun Oiva alkaa haluta liikkeelle, homma muuttuu vähän haastavammaksi ja silloin onkin helpointa tavata jonkun toisen mamman kotona.

Oiva harrastaa kahta asiaa, kuten siskonsakin. Käymme Kansallisen Lastenliiton muskarissa lähi-leikkipuistossa kerran viikossa. Onneksemme muskarin vetäjä on vaihtunut sitten Ainon muskariaikojen leipääntyneestä tädistä innostuneeseen ja iloiseen laulattajaan. Muskarissa on kivaa sekä äidin että Oivan mielestä. Oiva tykkää lauluista ja loruista, nauraa hekottaapa hän siellä ääneenkin. Ja oi, marakassihan on ihan superihana, etenkin suuhun tungettuna.

Maanantai on meillä varsinainen harrastuspäivä. Aamupäivällä käydään laulamassa ja loruttelemassa, illalla mennään koko perhe sisarusuintiin, joka on superkivaa. Lämpimästä altaasta nauttivat lapset ovat ilo silmille. Ainon uhman kanssa on taas vähän haasteita uinnissa(kin), mutta tämän kevään yritämme joka viikko päästä polskimaan.

Sisarusuinti loppuu nuoremman ollessa vuoden ikäinen eli käytännössä kesäkuulle meidän osalta. Sen jälkeen aiomme käydä kaksi kertaa kuussa uimahallissa. Lähiuimahallimme lasten altaassa on sen verran viileä vesi, ettei Aino, saati sitten Oiva siellä kauaa viihdy. Pitääkin suunnata johonkin muualle, jossa on vähän lämpimämpää vettä.

Tuossa on meidän perheen harrastukset. Ensi syksylle etsin Ainolle temppujumppaa tms. vastaavaa liikunnallista harrastusta. Vaatimuksena on, että lapsi saisi reuhuta itsensä ohjatusti yhtenä iltana viikossa väsyksiin. Oivallekin voisi miettiä jotakin.

Tykkäisin käydä seurakunnan perhekerhossa tapaamassa mammoja, jotka tulivat tutuiksi jo Ainon ajoilta ja ovat meidän tavoin toisella kierroksella (lasten suhteen). Mutta kun perhekerhossa käy pääsääntöisesti taaperoikäiset 2-4 -vuotiaat lapset äiteineen, on melu sen mukaista. Oivaa selkeästi häiritsee liika melu ja melske. Nyt on vain pakko ajatella lastakin. Todennäköisesti käyn siellä silloin tällöin, mutta en joka viikko. En viitsi voin pientä vielä säännöllisesti rassata liian rasittavilla asioilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!