lauantai 1. helmikuuta 2014

Vauvatreffeillä

Olen saanut nauttia usein vauvatreffeistä viime aikoina. Olen päässyt lounaalle erääseen lempipaikkaani Weeruskaan, kauniisti sisustettuun kotiin Espooseen ja kahvikupposen ääreen kahvilaan. Aina seurana on ollut yksi tai useampi kuopuksen ikätoveri. Halleluja nettifoorumi, jonka kautta nämä äidit ja vauvat ovat tulleet tutuiksi. Omassa Naamakirja-ryhmässämme jaetaan niin iloja kuin surujakin, ketään lyttäämättä tai väheksymättä. Joka aamu avaan kännykällä Naamakirjan vain kuullakseni näiden tärkeiksi tulleiden perheiden kuulumiset jo ennen kuin nousen sängystä. (Tämä kertonee myös nettiaddiktiuteni asteesta jotakin.)

Eräälle olen päässyt kertomaan lisää kestovaippojen ihmeellisestä maailmasta ja myytyä muutamia meille pieneksi jääneitä eteenpäin. Toista olen tsempannut rankan vauva-arjen keskellä. Kolmannen kanssa on yhtä outo ja hurtti huumorintaju.

Yhtä kaikki, on todella mahtavaa, että vähintään kerran viikossa pääsee rauhassa jutustelemaan samanikäisten vauvojen äitien kanssa, ihmettelemään yhdessä kulloinkin päällä olevaa vaihetta ja miettimään tulevia vaiheita. On mietitty, miten vauvan saisi syömään kiinteitä. Miten vauvan saisi öisin nukkumaan pidempiä jaksoja ja miten itse saisi parhaiten unen päästä kiinni yösyöttöjen jälkeen. Missä kahvilassa on vauvaystävällisimmät tilat ja vaipanvaihtopisteet. Mistä kirppikseltä on tehty hyviä löytöjä.

En aina muista kiittää, mutta kiitän teitä vertaistuesta. Vaikka vauvat ovat erilaisia ja kakkosen äitinä on erilaista kuin esikoisvauvan äitinä, olen iloinen, jos voin olla antamassa ja saamassa tukea vauvavuoden kiemuroihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!