keskiviikko 27. elokuuta 2014

Iso, pieni mies

Oivasemme täyttää pian vuoden. Niin se vauvavuosi vaan on pian takana. Tästäkin ollaan selvitty, yhdessä Isämiehen kanssa. Ilman häntä arjesta ei tulisi yhtään mitään. Tästä on tulossa ihan oma postauksensa. Mutta voin tiivistää: painonsa arvoinen kultaa on tuo minun parempi puoliskoni.

Oiva on iso poika. Tasan synttäripäivänä nine-eleven, saamme tarkat mitat. Vaatekoko on 86 ja painoa tuntuu karttuneen erityisesti kesän aikana. Talveksi hänelle on varattu sama talvihaalari, jota siskonsa käytti viime talvena. Niin ne sisarukset menevät kasvussa eri tahtia. Jotenkin ihanaa, ettei tämän kuopuksen kohdalla ole tarvinnut stressata syömisestä, painosta tai kehityksestä, jota esikoisen saaneena teki jatkuvasti. Etenkin, kun neuvolasta marmatettiin tytön hitaasta kasvusta joka kerta siellä käydessämme.

Pikku-ukossamme ei ole makkaran makkaraa. Ei ole koskaan ollutkaan, mitä nyt korkeintaan leuan alla. Hän on paidattomana varsinainen lihaskimppu. Meidän oli pakko vaihtaa vanha putkitelkkarimme uuteen, kun hän uhkasi kiskoa sen tv-tasolta päälleen vetämällä leukoja etupanelia vasten. Hän nappaa kiinni metrin korkeudella olevasta kivisestä ikkunalaudasta, ja vetää leukoja. Karkaa, heti kun mahdollista, siskon sängylle ja kiipeää sieltä metrin korkeudelle ikkunalaudalle seisomaan. Työntää innoissaan kävelykärryä esim. tuolin viereen, jotta voi käyttää sitä kiipeilyapuna. Yrittää patterista kiinni pitäen kiivetä jaloilla pitkin seinää. Varsinainen hämähäkkimies.

Olen onnellinen nykytilastamme. Saan seurata ystävien raskauksia läheltä. Iloita kasvavista masuista ja syntyneistä pienokaisista. Vastasyntyneet ovat lutuisia ja heitä on ihana käydä nuuhkuttelemassa, mutta olen niin onnellinen, ettei meille kääröjä enää tule. Olen koko ajan varmempi ja varmempi, että meidän perhe on nyt valmis. Ihanaa, että olemme Isämiehen kanssa asiasta harvinaisen yksimielisiä.

Molemmat lapset ovat ihanassa iässä. Oiva oppii pian kävelemään ja koko ajan puhetta tulee enemmän. Hän on hurmaava hymypoika, joka kiukustuu vain, jos ei osaa (itse tehdä) jotakin. Siskonsa on mahtava papupata, jonka uhma koettelee koko perhettä. Innokas, oppivainen, fiksu, hyvämuistinen, verbaalinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!