maanantai 4. elokuuta 2014

Värikoodattu lapsuus, en kestä

Etsin kesäaleista tulevaksi syksyksi vaatteita perheen pienimmälle vaatekertaa. Tämä kun siirtyi kesähelteiden aikaan vaatekokoon 86 (jota isosiskonsa käytti puolitoistavuotiaana, heh). Etsinnässä olivat koot 92 ja 98. Kaupassa koin järkytyksen, pojille oli tarjolla tummanruskeita, lähes mustan sinisiä, kakanruskeita ja mitä kammottavimmilla hirviön, auton ja muun kuvilla varustettuja vaatteita. Missä ovat raidat, ruudut, iloiset, värikkäät värit? Ei ainakaan meidän luottokaupoissamme (esim. Prisma, Halpa-Halli ja Name It). En taatusti pue lastani moisiin vaatteisiin.

Samaten tyttöjen vaatteet olivat täynnä pinkkiä, röyhelöä, söpöjä eläinvauvojen kuvia ja kimallusta. Minä en pue kolmevuotiastani napapaitaan, bikineihin tai minihamoseen, olenpa miten vanhanaikainen asiassa tahansa. Aino on aikamoinen poikatyttö, joka rakastaa remuta ja leikkiä (rajustikin). En itsekään pidä pastelliväreistä, miksi minun pitäisi pukea tyttäreni moisiin? Mutta muuta ei tunnu olevan tarjolla! Ellen sitten maksa lompakkoani kipeäksi.

Miksi lapset ovat pieninä niin värikoodattuja, en käsitä. Miksi muka poikalapsi ei voisi pukea päällensä turkoosia, vaaleanvihreää, keltaista tai punaista? Tai tyttö tummansinistä tai vihreää? 

Kunnes. Muistin erään nettikaupan, josta tilasin muutaman raskauskoltun valaskroppaani verhoamaan reilu vuosi sitten. Next on pelastukseni myös tällä kertaa. Vai mitä olette mieltä seuraavista vaatteista? Mieltäni ilahduttaa värien reipas käyttö, iloiset printit ja poikienkin puolta piristävät punaiset sun muut "tyttömäisiksi" tuomitut värit. Ja lompakko kiittää, ei meinaan ole kovin pahan hintaisia nämä vaatteet. Taidanpa kliksutella tilauksen menemään samoin tein!


2 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä liian sukupuolitetuista vaatteista ja tyhmistä kuvista lasten vaatteissa. Mielestäni Lindexistä, KappAhlista ja HM:sta voi kyllä löytää tosi kivoja vaatteita. Suosikkini on kuitenkin PoP, josta ostan alennusmyynneistä tosi edullisesti kivoja vaatteita ja kirppikseltä myös, etenkin raitaa, jota ei alesta niinkään löydä. Laatu on tosi hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PoP on ihana, samoin Villervalla ja Nosh. Toki ketjuliikkeistäkin onnistuu löytämään kivoja vaatteita.

      Poista

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!