lauantai 9. elokuuta 2014

Paljasjalkaisin

Rakastan paljain jaloin kävelemistä. Siitä tulee jotenkin virkeä ja aito olo. Mutta kaupungissa en juuri uskalla kävellä paljoakaan paljain jaloin. Muutama kaverini on jo pidempään hehkuttanut paljasjalkakenkiä. Ai niitä hassuja, joissa on joka varpaalle oma "lokeronsa"? Onhan niitäkin, mutta itse ihastuin tavallisen tennarin näköisiin Merrellin popoihin. Noissa varvasversioissa ongelman tuottaa myös eriparijalkani. Kun satuin löytämään oikean kokoni kivassa värityksessä Partioaitan alesta, ei tarvinnut paljoa miettiä. Tällaiset lähtivät matkaani, Merrellin Run Pace Glove 2:t.


Vibramin barefoot-pohja tekee näistä autenttiset paljasjalkakengät ja Merrellin laadukasta ulkoiluteknologiaa on käytetty ilmavassa päällisessä. Nämä ovat oikeasti mukavimmat kenkäni tähän saakka! Kenkä istuu nimensä mukaisesti kuin hanska. Kengät tuntuvat jaloissa sukilta, mutta pohja suojaa alustan epätasaisuuksilta. I'm in love!

Olen käynyt näillä niin kauppareissuilla kuin lähileikkipuistossa, huvipuistossa kuin PT-treenitunneillakin. Ovat toimineet kaikkialla, eivätkä jalat ole illalla olleet väsyneet, kuten normaalipäivinä jalkojen päällä tunteja olleena.

Barefooteilla kävely ottaa huomattavasti enemmän jalan lihaksiin kuin normikenkä. Jos siis päädyt hankkimaan omat paljasjalkapopot itsellesi, aloita varovasti, koska jo lyhyt kävely tuntuu aluksi aika mukavana poltteena kintereissä. Ja osta puoli kokoa - koon isompi kuin normipopo. Vaikka näiden on tarkoitus istua kuin hanska, eivät ne saa kuitenkaan työntää varpaita kasaan kengän päästä.

Hurahdettuani näihin ajattelin pian koittavaa töihinpaluuta. Ei noissa lenkkareissa kuitenkaan työpaikan käytäviä kipitellä, vaan tarvitsisin työuskottavat(kin) kengät. Barefoot Life Wish Glovet tulivat eteen paljasjalkakenkiä googlettaessani. Taas ahkeran Googlen käyttämisen kautta löysin verkkokaupan, jossa oli kokoani (41) tarjolla tosi edulliseen hintaan tasan kaksi paria. Toinen lähti samoin tein meille. Kyllä näillä kelpaa töihin astella. Kivan näköiset, tuntuvat supermukavilta jaloissa ja pysyvät kuminauhojen ansiosta napakasti jalassa. Nyt vielä harkitsen toisenväristen kotiuttamista alesta...

Jotakin hurahtamisesta paljasjalkakenkiin kertoo se, että nyt Isämiehelläkin on paljasjalkakengät. Eli kiitti vaan uudesta hurahduksesta, Kati ja Minna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!