torstai 10. lokakuuta 2013

Kestoilua ja kakka-asiaa

Aloimme täyskestoilun pienen pojan kanssa, kun synnytyksestä oli viikko. Sitä ennen kun en juuri pysynyt tolpillani, ajattelimme päästä mahdollisimman helpolla. Nyt, kun Ainokin on vielä vaipoissa, vaippapyykkiä kertyy pelkästään kaksi koneellista päivässä. Huhheihaa. Mutta mieluummin kaksi koneellista, kuin että kantaisimme autottomina vaippavuoria kaupasta kotiin ja käytön jälkeen roskiin. Mietin vain, kauanko meidän seitsemän vuotta palvellut pesukoneemme jaksaa jauhaa tätä tahtia. Viikonloppuisin pyörii jopa yhdeksän koneellista...

Meillä on käytössä sisävaipat ja PUL-kuoret. Nalle Nöttösiä, Näpsy-Nalleja ja Muumi-sisävaippoja kuluu. Pojalla kun on tapana kakata päiväaikaan noin kymmenen kertaa eli vaippaa saa olla taajaan vaihtamassa. Ei muutoin, mutta kun muuten herkkänahkaisen poitsun takamus muistuttaa pitkällä vaihtovälillä auringossa kärvähtäneen nahkaa. Ei hyvä. Villahousuja ja -kuoria meillä piisaisi vaikka kolmosten vaipattamiseen, mutta en ole niitä vielä ottanut taajempaan käyttöön, kun kakkatahti on noin tiivis. Ehkä sitten, kun vatsan toiminta rauhoittuu, saamme nuokin tuolta pölyttymästä käyttöön. Sinänsä jännä, kun siskollaan oli harvakseltaan toimiva maha. Muistan jopa kahden viikon jakson, jolloin kakkaa ei tullut kertaakaan. Sisarukset poikkeavat tältä osin toisistaan.

Pojalla on sen verran hyvä ruokahalu, että reisiin on tullut jo täytettä ja taskuvaipatkin alkavat pian istua hyvin. Sen sijaan vastasyntyneillä hehkutettavia Imse Vimsen flanelletteja me pystymme käyttämään vain imuina. Niiden imu ei riitä paljon pissivällä pojallamme mihinkään. Pian alkavat nuo NB/S-koon sisävaipat käydä pieniksi. Sinänsä harmi, koska ne ovat olleet tosi hyviä ja pehmoisia pientä pyllyä vasten. Taskuja meiltä löytyy vino pino, mutta kun muistan, etteivät ne välttämättä istu näin pienellä vielä kovin hyvin, en ole niitä vielä kovin innokkaasti ottamassa käyttöön.

Mutta suosittelen kestoilua ihan pienenkin kanssa. Pyykkiä kertyy, mutta ei se kestoilu ole pienenkään kanssa mitään rakettitiedettä. Toki vaippa pitää vaihtaa taajempaan kuin kertis, mutta siinä ainoa huono puoli. Ja vinkki: en joka pikku pierunkuoren jälkeen pese pyllyä lavuaarissa, vaan pyyhin kakan pois flanellista tehdyllä liinalla. Se on kostutettuna tarpeeksi pehmeä pikkupyllyn putsaamiseen. Meillä sensitive-mallin kaupalliset kosteuspyyhkeet kun aiheuttivat pyllyyn näppylöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!