torstai 31. lokakuuta 2013

Uusia ja vanhoja suosikkeja

Nyt tämän blogin genre laajenee. Ajattelin esitellä seuraavaksi omia meikki- ja ihonhoitolemppareitani. Ihoni on vissiin aika tavallinen suomalainen nassu. T-alue rasvoittuu ja näppylöi, muualla on pintakuivuutta ja jopa couperosaa. Lisämausteensa antaa peruskalpea iho, joka ei rusketu juurikaan edes kesällä. Ja vielä mainostettakoon, että suhtaudun tuotteiden hypetykseen hyvinkin ennakkoluuloisesti, olkoonkin, että listalle on päässyt myös niitä hehkutettujakin. Kuvat lainattu netistä.

Lumenen CC-voide tekee helposti sen, mitä lakanankalpea iho toivoo. Peittää pahimmat epätasaisuudet ja luo illuusion tasaisemmasta ihosta. Plussaa sopivasta sävystä ja järkevästä hinnasta.
Garnier Roll-on Anti-cernes Anti-dark circles (ah, mikä sanahirviö) peittää kilometrin kokoisiksi paisuneet mustat silmänaluset. Suosittelen lämpimästi myös silmälaseja, niillä saa hyvin kätkettyä mustat rinkulat silmien alla. Roll-on on mukava iholla ja ah, kun se tuntuu tehokkaalta oltuaan yön jääkaapissa!

Joe Blascon Red Correcting Neutralizer peittää tehokkaasti poskien punoituksen. Ehdoton must couperosapunoitukselle.
Grimas on alunperin teatterimeikkien sarja. Sarjan meikkituotteet ovat todella pigmenttisiä. Itse suosin sarjan luomivärejä juuri runsaan pigmentin takia. Myös sarjan Make-up powder -puuteri on luottoystäväni. Purkit eivät teollisella ulkoasullaan hurmaa, mutta minulle on aina tärkeintä ollut se sisin eli miten tuote toimii. Tämä pitää puutereista ihoni pisimpään mattana ja iso purkki kestää oikeasti vuosikausia.

Yhdessä asiassa en säästä, se on täydellinen silmänrajaus eli Sensai Liquid Eyeliner. Rajauksen juju on se, että siinä on sivellinkärki, johon voi pumpata tuotetta lisää tarvittaessa toisen pään nappulasta. Sivellin on tarpeeksi ohut ja tarkka ohueen rajaukseen, mutta sillä on helppo tehdä myös vahvempia rajauksia. Plussaa siitä, että siveltimeen on mahdollisuus ostaa uusi mustepatruuna ensimmäisen tyhjennyttyä.

Ecotools-siveltimet ovat meikkisiveltimien aatelia. Ecotools-siveltimissä on ideana, että niitä valmistaessa suositaan kierrätettäviä materiaaleja (sivellinten metalliosa), niissä ei käytetä eläinkarvaa vaan synteettistä taklonia (eli ne sopivat myös vegaaneille) ja siveltimien varret on valmistettu bambusta. Kaikki siveltimien muoviosat ovat kierrätetystä muovista ja ja tuotteet ylipäätänsäkin ovat valmistettuja 95 prosenttisesti kierrätysmateriaaleista tai nopeasti uusiutuvista luonnonmateriaaleista. Ekologisuus yleensä maksaa, mutta ei tässä tapauksessa.

Ihonhoito
Kun Lumene meni lopettamaan puhdistusöljynsä valmistuksen, olen etsinyt tuotteelle korvaajaa. En ole valmis maksamaan hehkutetusta Sensain puhdistusöljystä viittäkymppiä, olkoonkin kuinka ihana tahansa. Kun törmäsin viimeksi Prismassa L'oreal Sublime Glow Sensational Cleansing Oiliin, olihan se pakko napata testiin (hintaa kun putelilla oli 7 - 8€). Tuote on ihan pätevä. Öljy irrottaa kasvoilta meikin ja valuu sitten valkoisena maitona viemäriin, kun sen kastaa vedellä. Tämän jälkeen on varsinaisen puhdistusaineen (ja kasvoveden vuoro)

Bats Mild-deodorantti on luottoystäväni, varsinkin kun tuppaan hikoilemaan herkästi. Bats-tuotteet eivät sisällä alkoholia, hajusteita, säilöntä- tai väriaineita, joten ne sopivat  hyvin allergikoille ja herkkäihoisille sekä liikuntaa harrastaville. Minulla Bats mild pitää kainalot raikkaina koko päivän. Tuoksuttomuus on minulle tärkeää. Lisäksi Bats kuivuu nopeasti, eikä jätä kainaloita tahmeiksi.

Näin perhevapaalla ei ole sijoittaa suuria summia kosmetiikkaan tai ihonhoitotuotteisiin. Siispä olen enemmän kuin iloinen, että myös markettien valikoimista löytyy järkevän hintaisia ja aidosti hyviä tuotteita. Jaksan hehkuttaa Pirkan Silmänalusvoidetta vielä parin vuoden käytön jälkeenkin. Tekee sen, mitä sy-voiteelta toivonkin ja hinta ei Pirkalle tuttuun tapaan päätä huimaa. Plussaa siitä, että voiteen saa napattua mukaan kauppareissulla unohtuneen maitopurkin hakureissulla.

Seuraavaa tuotetta on somen ihmeellisessä maailmassa hehkutettu maasta taivaaseen. Kun Annakin sitä meni hehkuttamaan, menin ja tilasin sen muiden tuotteiden kanssa Hyvinvoinnin tavaratalosta. Sanoin jo Annalle, että jos tuote osoittautuu itsellä sudeksi, hän saa putelin itselleen. Mutta kerrankin hehkutus osui oikeaan osoitteeseen. Voide on IHANA! Kukapa ei tahtoisi sivellä iholleen Pihlaja-karkilta tuoksuvaa voidetta, joka saa ihon tuntumaan sametilta??


Tunnustan, suhtaudun ristiriitaisesti myös Sophie-kirahviin. Onhan se söpö, mutta se ääni... Suhtauduin myös skeptisesti hehkutettuun Sophie le Girafe -ihonhoitosarjaan, jonka ulkoasua on ollut rustaamassa upea Aino. Sain Annalta sarjan Body Lotionin ja se on mahtava lastemme syksyisen ilman kuivattaman ihon hoidossa. Oivankin säärten karheus hävisi päivässä siveltyäni häntä muutamaan otteeseen vaipanvaihdon yhteydessä tällä ihmerasvalla. Voide imeytyy todella hyvin ja tuoksu on mieto (kuten lastentuotteelta voi odottaakin). Varmasti sivelen tätä myös omaan nahkaani, jahka saan tylsät aikuisten rasvat siveltyä jemmoista ensin pois.

Tässä muutamia suosikkejani. Oliko listalla tuttuja tuotteita? Mitkä ovat sinun lemppareitasi ihonhoidossa tai kosmetiikassa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!