tiistai 21. tammikuuta 2014

Sosetehdas pyörii

Saimme kehotuksen nelikuisneuvolassa aloittaa soseet. Pari viikkoa sitten käynnistyi sosetehdas. Pakkasessa on nyt bataattia, porkkanaa, maissia, omenaa, possua ja kalkkunaa. Lisää teen piakkoin. Pakastin soseet minigrip-pusseissa, jotka jäätyvät ja sulavat tosi nopeaan. Perunaa en pakasta, enkä keitä, vaan käytän Oolannin perunasoseainesta, jossa on vain pakastettua perunaa (ei suolaa, eikä lisäaineita). Siitä on kätevä napata annos, kun nielaistut annokset ovat vielä tovin aika minimaalisia.

Eipä Oiva näytä soseista suuremmin ilahtuvan. Oli suussa mitä tahansa, se yleensä aiheuttaa vain koomista naamanvääntelyä ja sellaista ilmeilyä "oletko mamma ihan tosissasi, että tämä pitäisi niellä?". Sentään kaikki ei enää tule suusta ulos. Kun kyselin terveydenhoitajan suosituksia, milloin otetaan "toinen ateria" käyttöön ja milloin lihat jne., hän sanoi, että teet, niin kuin parhaaksi katsot. Kunhan seitsemänkuisena olisi viisi ateriaa päivässä, se riittää. Siihen asti voidaan tehdä, niin kuin parhaaksi katsotaan.

Me taidetaan mennä siten, että viiskuisena Oiva saa kasvissoseiden joukkoon proteiinia ja vasta kuuskuisena viljat. Vehnä ja ruis ovat hänellä pannassa vielä pitkään, noita muita viljoja kun riittää. Kun on olemassa suuri riski, että hänkin on em. viljoille allerginen, en ehdoin tahdoin viitsi häntä kiusata masuvaivoilla.

Saa nähdä, suostuuko Oiva koskaan syömään kaupan soseita. Siskonsa oli niin kranttu, ettei hänelle uponnut kaupan soseista koskaan kuin makeat versiot. Muut jäivät syömättä, vaikka yritin joskus hämätä kaatamalla purkista lautaselle ja tarjoamalla ruokaa siitä.

Note yo yourself: älä pudota toista kertaa soseutettua maissikattilallista lattialle. Sitä on joka paikassa. Siis JOKA paikassa, jossa kuvitella saattaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!