sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Aktiiviviikonloppu

Tämä viikonloppu on ollut varsin tapahtumarikas. Meillä oli anopin auto lainassa ja pääsimme tekemään sellaisia asioita, jotka muuten vaativat vähän erikoissuunnittelua ja -järjestelyitä.

Oli ihana käydä ruokakaupassa autolla. Yleensä käymme kaupassa perjantaisin, ja joskus kaupassa on itselläkin meinannut tulla itkupotkuraivarit väsymyksestä ja tungoksesta. Tällöin on myös molemmilla selässä ollut reppu painanut enemmän kuin laki sallii ja kädet venyneet vähintään viisi senttiä pituutta ostoskassien kantamisesta.

Nyt jätimme kaupassakäynnin lauantaille. Oli ihan eri fiilis käydä kaupassa vatsa täynnä, aamulla aikaisin, kun ei ollut vielä pahaa ruuhkaa. Ostoksia tosin hidasti vieras, remontissa oleva kauppa ja joka ikistä listalla ollutta tuotetta joutui etsimään. Oma (tuttu) kauppa, paras kauppa. :-)

Päivällä oli vuorossa vaippamiitti. Oli todella kiva tavata muita kestoilijoita, jutella eri vaipoista, ihastella ja kuolata ihania kuoseja ja hymyillä eri kokoisille, -muotoisille ja -ikäisille lapsosille. Teinpä muutaman loisto-ostoksenkin. Kun virtaa tuntui piisaavan, lähdimme vielä Ikeaan. Sieltä tarttui mukaan (kuten aina), kaikkea sellaista, mitä emme lähteneet hakemaan. Toki tarpeellistakin lähti mukaan, ja kuitin loppusumma ilahdutti taas mieltä.

Tänään lähdimme ajelemaan kohti Porvoota. Kaunis keli kun houkutteli olemaan ulkona. Googlettelin aamulla porvoolaisia leikkipuistoja ja päädyimme keskuspuistoon Raatihuoneenkadun ja Linnakoskenkadun kulmaan. Aino viihtyi aidatussa puistossa erinomaisesti, vaikka puiston kalusteet olivatkin pääasiassa vähän isommille lapsille suunniteltuja. Kuvassakin näkyvä, Kappahlin vk-haalari on kyllä tosi kiva. (Iltapäivällä siellä olisi päässyt zumbailemaan, mutta jätimme sen sporttiasuisemmille naisille ja tyydyimme nappaamaan mukaan Vartin mainospallon.)


Nälkä alkoi kurnia vatsoissa ja päätimme suunnata lounaalle. Seireeni-ravintolan ruoka oli perushyvää. Plussaa erinomaisen ystävällisestä palvelusta, isosta annoskoosta ja kylmäsavulohi-katkarapupastan kastikkeen tillisyydestä. Ainokin nautti, kun ympärillä riitti ihmisvilinää (kiitos kaupungissa olevan kansainvälisen koiranäyttelyn). Ravintola toimii baarina iltaisin. Lasiseinäinen wc ei suuremmin houkutellut vaihtamaan vaippaa lattialla, joten päädyimme vaihtamaan vaipan baarin loosissa. Eipä ole tätäkään ennen tullut tehtyä :-)

Vatsat täynnä oli hyvä napata tyttö Manducaan ja lähteä kiertämään vanhaa kaupunkia.

Toivoin tekeväni taas jotakin hyviä löytöjä ihanista pikkuputiikeista, mutta suurin osa kaupoista oli harmiksemme kiinni. Ymmärrän toki, että pienyrittäjät tahtovat off-season -kaudella pitää myös vapaatakin. Täytyy vain jatkossa muistaa suunnata ostoksille lauantaipäivisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!