keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Se toimii

Nyt, kun elämme viidettä viikkoa seitsemän viikon ruokalistalla, uskallan mainostaa, että tämä toimii!! Kerran viikossa käymme ruokaostoksilla ja ostamme kaikki tarvittavat kerralla. Toki maitoa ja leipää pitää aika ajoin käydä täydentämässä kerran viikossa, mutta on ihanaa, ettei kaupassa tarvitse rampata joka toinen päivä, kuten aiemmin oli (pahana) tapanamme tehdä.

Viiden viikon aikana tyttönen on osoittautunut kaikkiruokaiseksi ja mm. katkaravut ovat maistuneet hänelle enemmän kuin hyvin. Riisistä/ ohrasta/ couscousista hän ei edelleenkään suuremmin välitä, mutta syö sitä, kun näkee, että samaa mekin pistelemme poskeen. Eniten hän lisukkeista rakastaa perunaa.

En ole keksinyt tälle ruokalistoitetulle elämälle kuin positiivisia vaikutuksia:

 • ruokalasku on vakaampi, ennustettavampi ja mielestäni varsin sopusummainen (viikon ostokset noin 70 - 80€, sisältävät kaiken ruuan)
 • ei tarvitse stressata, mitä tänään tekisi ruuaksi
 • ruokahävikki on lähestulkoon kadonnut
 • lautasellemme ilmestyy vähintään kaksi kertaa viikossa eri tavoin valmistettua kalaa (olemme aiemminkin syöneet kalaa todella säännöllisesti, kun siitä Isämiehen kanssa pidämme, mutta tähän asti kalaa on tullut valmistettua aina samalla tapaa)
 • lautaseltamme löytyy entistäkin enemmän värejä eli kasvisten käyttömme on monipuolistunut ja lisääntynyt
Olen siis kaiken kaikkiaan enemmän kuin tyytyväinen. Vielä kun saisin aikaiseksi tehdä toisen seitsemän viikon listan. 

5 kommenttia:

 1. Ihan mahtavaa kuulla että ruokalista toimii! Tässäkin siis toteutuu se hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Kannustaa pohtimaan jotain samankaltaista itsekin. Hienoa myös ettei hävikkiä tule, se tuntuu itsestäni aina niin turhalta haaskaukselta.
  Meidänkään tytön suuhun ei oikein riisi tai couscous uppoa, ehkä rakenne on outo. Peruna, bataatti ja parsakaali sen sijaan on herkkua. Ja leipä!
  Iloisia ruokailuhetkiä teille! terkuin Hanna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna kommentistasi! Meillä tyttö rakastaa leipää siihen malliin, että muu ruoka jää syömättä, jos hän äkkää leivän pöydässä. Siksipä se pysyy piilossa, kunnes oikea ruoka on syöty.

   Aiemmin minua harmitti ja suututti biojäteastiaan vietävä ruoka (jota ei ollut paljoa silloinkaan). Nyt biojäteastia pitää tyhjentää tavallistakin taajempaan, mutta ei onneksi siitä syystä, että se olisi täyttynyt pilaantuneilla ruokatarvikkeilla.

   Poista
 2. Meillä on myös leipätyttö :) "epää" kuuluu aina jos jostain bongataan leipäpussi, tyhjä tai täynnä.

  Pitikin muuten aiemmin sanoa kuinka inspiroiduin tuosta sinun ruokalistasta. Röyhkeästi sieltä jo otin yhden reseptin ja kokeilin :) Onhan resepetejä netti pullollaan, mutta olit niin kauniisti ne koonnut siihen pdf-tiedostoon että avattuani sen, löysin monta ihanaa, kokeilemisen arvoista reseptiä.. Kun vielä itse jaksaisi tälläisen tehdä! Hienoa että se toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Ada! Kiva, jos postauksesta oli hyötyä. Täytyy udella, mitä reseptiä kokeilit?

   Tuo mun reseptilista on yksinkertaisesti wordilla koottu. Mä en innostu reseptien kokeilusta, ellei mukana ole kuvaa (studio-olosuhteissa kuvatusta) annoksesta. Se inspiroi meikäläistä.

   Pitäisi laittaa työn alle reseptikoonti vol2.

   Poista
  2. Tein sitä jauheliha-kasvislaatikkoa. Meni ihan pakkaseen asti osa kun sitä tuli aika paljon :) Todella hyvää oli, ihan pikkiriikkisen muutin, laitoin mm. ruokakermaa sekaan. Ajattelin myös kokeilla sitä pizzapannaria joku päivä :)

   Mäkin pidän niistä kuvista, ehdoton inspiraation lähde! :)

   Poista

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!