lauantai 4. elokuuta 2012

Herkkua on siinä monenlaista

Tuntuu niin kovin pinnalliselta kirjoittaa herkuista ja ruuanlaitosta edellisen postaukseni jälkeen. Mutta toisaalta ruuanlaitto ja leipominen ovat niin lähellä sydäntäni ja tuovat niin paljon iloa, että ajattelin nyt kuitenkin kirjoittaa surullisen postauksen vastapainoksi jotakin tällaista.

Anoppi soitti aamulla ja kysyi, onko meillä suunnitelmia päivälle. Päätimme kutsua hänet päivälliselle ja hemmotella häntä kauden sesongin herkuilla neljän ruokalajiny voimin.

Menumme aloitti kukkakaalisosekeitto, joka sai jujunsa Koskenlaskija-sulatejuuston viherpippuri-version mausta.

Kuva: Kotikokki.net

Seuraavaksi vuorossa oli kliseinen Toast Skagen, joka maistuu aina yhtä hyvälle.

Kuva: Yhteishyva.fi

Pääruuaksi valmistimme kauden sesongin suuresta herkusta, kanttarellista. Teimme kanttarelli-pyttipannua uppomunalla. Resepti löytyy HS:n Ruokatorstai-kirjasta (jossa on aikavirhe, uppomunaa ei todellakaan keitetä kymmentä minuuttia, vaan kolmesta - neljään minuuttia). Resepti löytyy myös verkosta. Me myös jätimme omasta versiostamme kerman pois.

Ilta huipentui Ruoka-Pirkasta löytämääni Kuningatar-keksikakun testaukseen. Rakastan uusien reseptien etsimistä ja niiden kokeilua. Usein vielä testautan uusia reseptejä vierailla. Onnea tai ei, mutta tähän asti ovat kaikki kokeilut (onnekseni) onnistuneet. 

Kuva: Pirkka.fi

Suosittelen lämpimästi testaamaan. Itse tosin taas sovelsin. Käytin mustikka-vaniljarahkaa ja koristelin leivoksiksi kootut annokset mansikoilla ja anoppini omasta pihasta noukkimilla vadelmilla. Ja taas ohjeeseen huom! Ohjeessa sanottiin, että kakku kannattaa koota juuri ennen tarjoilua. Kun tein kakun annospaloina, kävi niin, että palat olivat aika kovia pöytään kannettaessa ja vähällä oli, ettei lusikalla leikatessa koko leivos lentänyt lattialle. Eli kokoa kakku/ leivos puolta tuntia ennen tarjoilua. Silloin se pehmenee sopivasti syötäväksi.

Namnam. Kyllä nyt kelpaa köllöttää sohvalla ison Rakkaan vieressä vatsa herkkuja pullollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!