tiistai 28. elokuuta 2012

Sen sun seitsemät kokkaukset

Ennen lasta söimme Ison Rakkaan kanssa mitä sattuu. Usein mietimme vasta kotiin päästyämme, mitä söisimme tai söimme pelkkiä voileipiä ja jogurttia. Itse kun en välttämättä kaipaa kahta lämmintä ateriaa päivässä. Nyt, kun olen takaisin töissä, syön päivisin salaattia tai keittoa, jotta illalla jaksan syödä vielä ruokaa kotonakin. Kun haluan näyttää tyttärellemme hyvää esimerkkiä ja syödä samaa ruokaa kuin hänkin.

Aiemmin kerroin, että työn alla on ollut koota seitsemän viikon ruokalista. Se on nyt vihdoin valmis ja tällä viikolla kokattiin ensimmäistä viikkoa tuolta listalta. Tein myös ostoslistat kullekin viikolle. Yksikään resepti ei ole omasta päästäni (vaikka tykkäänkin soveltaa ohjeita). Pääosa reseptikunniasta kuuluu Hellapoliisille, Pirkka.fi:lle ja Yhteishyvä.fi:lle.

Aika vähän listallamme on valmisruokia, mutta niitäkin käytämme. Pirkan falafelit, Apetit kasvispyörykät, kalapuikot, maksalaatikko (vain vanhempien syötäväksi) ja pinaattikeitto/letut ovat niitä useimmin pöydässämme näkyviä valmisruokia. Näitä kuitenkin max kerta viikkoon. Suurimmaksi osaksi sen takia, että todella nautin ruuanlaitosta.

Muutama perusperiaate minulla oli mielessäni, kun kasasin listaa. Olen yrittänyt kasata listaan kaksi kala-ateriaa per viikko. Samoin kauden kasviksia käytetään mahdollisimman paljon. Ja ruuan pitää olla joko valmis alle puolen tunnin tai sitten on esim. viikonloppuna aikaa tehdä ruokaa ajan kanssa. Minun hermoni kun eivät kestä työpäivän jälkeen kuunnella nälkäraivareitaan kiskovaa esiuhmaikäistä. Itse olen aika untuvikko esim. linssi/papuruuissa, ja niitä aion lisätä seuraavaan tekemääni ruokalistaan. Aion siis tehdä tästä ruokalistasta vol2-version tulevaisuudessa.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan Verskin ruuanlaitto- ja kokkausvihjeisiin.

4 kommenttia:

 1. Oi vau. Mulla on ollut haaveissa tehdä sama, mutta vielä on jäänyt tekemättä. Lapsi alkaa olla sen kokoinen, että kohta on edessä siirtyminen samoihin ruokiin aikuisten kanssa, ja samalla tulisi ajankohtaiseksi ryhtiliike myös aikuisten ruokailussa.
  Meillä on tähän asti menty juuri kuvailemallasi tavalla eli päätetty samana päivänä mitä tänään syödään. Lopputuloksena on aina samaa ruokaa eikä juurikaan vaihtelua.
  Ehkä minäkin nyt ryhdistäydyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilda kommentistasi! Tuo on ollut kyllä must meidän perheessä. Ihanaa kokata arkena, kun on reseptit valmiina, ainekset varmasti kaapissa ja tietää, että ruoka on valmista tiettynä kellonlyömänä.

   Poista
 2. Wau. Siihen verrattuna mitä itse yleensä arkisin kokkailen kuulostaa tosi hienolta ruokalistalta! Mä olen myös sen verran laiska että teen mielelläni kerralla ruokaa pariksi päiväksi. Ajatteletko että noista suunnittelemistasi ei riitä kuin yhdeksi kerraksi? Toivottavasti ei tule hukkaruokaa! Kiva lista kuitenkin, täytyy tutkia sitä lisää ja poimia uusia reseptejä omaankin keittiöön.

  Tänään tein taaperolle valmiiksi kahta erilaista ruokaa, kesäkurpitsavuokaa ja makaronilaatikkoa. Kumpikaan ei uponnut mutta toivon että syynä on ylhäälle puhkeamassa oleva hammas. Ehkä huomenna on puuropäivä, se onneksi kelpaa. terkuin Hanna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Hanna.

   Usein syömme samaa ruokaa kaksi tai jopa kolme päivää (näin etenkin pata/uuniruokien kohdalla). Ruokaa en heitä haaskuuseen. Jos jää yhden hengen satsi, vien sen töihin mukanani lounaana syötäväksi. Jos jää isompi määrä, syömme sitä kotona tai laitan sen pakkaseen.

   Poista

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!