torstai 25. heinäkuuta 2013

Täydellinen synttäriyllätys

Täytyy hehkuttaa tuota ihanaa Isämiestä. Vanhenen ensi viikolla ja eilen hän järjesti mulle synttäriyllätyksen. Ja millaisen järjestikin!

Ihmettelin, kun ovikello soi kahden maissa, että kuka meille nyt muka tulee. Sanoin vielä, että älä avaa, se on kuitenkin joku kaupustelija. No, anoppi pölähti paikalle. Ihmettelin, mitä hän meillä tekee, kun juuri toissapäivänä oltiin nähty (siitä reissusta tulossa erillinen postauksensa). Sitten mies alkoi selostaa lapsen iltarutiineja. Sitten mun raskausdementoituneilla aivoillakin välähti, anoppi tuli lapsenvahdiksi ja mies on järkännyt meille kahdelle jotakin.

En matkallakaan vielä tiennyt, mitä. Ensin mentiin herkuttelemaan kahden kesken upea, todellakin makuhermoja kutkuttava kolmen ruokalajin illallinen. Paikkana oli tunnelmallinen Juuri, uusi tuttavuus meille molemmille. Alkuruuaksi ihania sapaksia, pääruuaksi herkuttelin paistettua siikaa kera savukala-nokkoskrepin. Jälkihyväksi sain vielä vohvelia ja kardemummajäätelöä. Huokaisin niin miehelle kuin tarjoilijallekin, etten muista, milloin olisin viimeksi syönyt noin hyvin. Kerta kaikkisen täydellisen makuista ja melkein itku meinasi päästä, kun lautanen oli kunkin annoksen jälkeen tyhjä. Suosittelemme molemmat todella lämpimästi.

Sitten Isämies saattoi minut ulos ja sanoi, että nyt on kakkososan vuoro. Ajattelin, että tuo nirvanaan vievä makuelämys olisi synttärilahja, mutta vielä mitä. Hän vei vielä mut Johanna ja Mikko Iivanainen -duon konserttiin. Johanna on meidän yhteinen suosikkimme tapaamisvuodeltamme ja siitä lähtien olemme kerran vuodessa olleet hänen konsertissaan. Enkeliääninen, keijukaisen näköinen nainen laulaa tunteella koskettavia ja päähän soimaan jääviä (hyvällä tavalla) kappaleita. Hän on aito ja läsnä, ja hänen herkkyytensä on koskettavaa. Tällä kertaa esitysvuorossa olivat syyskuussa ulos tulevan levyn, Sinikka Svärdin sanoittamat, uudet kappaleet. Siinä ehdoton must-hankinta parin kuun päähän! Jos Johanna ei ole vielä tuttu sinulle, suosittelen tutustumaan häneenkin.

Ei olisi mies voinut täydellisempää synttärilahjaa mulle järjestää. Kiitos, Rakas! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!