perjantai 5. heinäkuuta 2013

Terveisiä neuvolasta

Terkkuja neuvolasta rv30 käynniltä. Käynnissä meni tavallista enemmän aikaa, kun kävin kesälomasijaisella, jolle piti omaa taustaa ja tämän raskauden etenemistä vähän selittää.

Hemoglobiinia olen saanut nostettua tuplaraudalla (rautaa aamuin illoin) lukemaan 117, joka on hieno homma. Terkka kuitenkin kehotti jatkamaan kuuria, kun voisi se tuosta vieläkin nousta. Sf-mitta huitelee käyrien yläpuolella, mutta menee omalla linjallaan. Verenpaine ok, samoin painonnousu.

Tunnustellessa terkkari sanoi tyypin olevan istuma-asennossa syvällä lantiossa ja sanoi, että jos
1. Myttynen on näinkin pitkään ollut perätilassa
2. on syvällä lantiossa
3. on isokokoinen (nyt arvioitu LA:n painoennuste 4,3 - 4.7kg) ja
4. mulla on supistuksia näinkin paljon, kääntöyritystä tuskin edes yritetään.

Asiaa kuitenkin seurataan. Ensi viikolla on "kohdunkaulan seurantakäynti" neuvolalääkärille ja rv34 menen terkkarille tsekkauttamaan, miten päin tyyppi on masussa. Jos Myttynen majailee silloinkin perätilassa, synnytystapa-arvio tehdään seuraavalla viikolla. Jos taas Myttynen on kääntynyt raivotarjontaan, synnytystapa-arvio tehdään vasta rv37. Terkkari kehotti henkisesti varautumaan suunniteltuun sektioon rv38 - 39.

Sain myös tiukat ohjeet siitä, mitä pitää tehdä, jos lapsivesi sattuukin menemään tässä välissä. En saa kuulemma sen jälkeen kävellä yhtään, vaan pitää heti mennä pitkäkseen ja soittaa ambulanssi. Tämä siksi, ettei napanuora luiskahda kohdunkaulaan ja jää puristuksiin sikiön alle.

Vaikka olen epäillytkin, että sektio saattaa olla edessä, on sen kuuleminen ammattilaisen sanomana minulle tietyllä tapaa pettymys. Minä kun niin toivoin pääseväni synnyttämään alateitse. Mutta en toki Myttysen tai minun terveyden ja hyvinvoinnin kustannuksella.

Tästä eteenpäin mennään viikko kerrallaan ja katsotaan, mitä jatkossa tapahtuu. Viikon päästä alkaa Ainon ja Isämiehen kesäloma, jolloin aiomme kaikella tapaa nauttia Suomen suvesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!