torstai 29. elokuuta 2013

Shiatsu vol2.

Eilen oli toinen shiatsu-hoitokertani. I'm in heaven!

Tälläkin kertaa tuli jännän tuntuisia supistuksia pisteitä stimuloitaessa, samoin alaspäin suuntaava liike sai Myttysen oikein porautumaan lantioon. Olo on nyt todella rento ja voimaantunut, vaikka yöt ovatkin risaisia. Nyt olisi hyvä lähteä synnyttämään...

Juttelimme hoitajan kanssa hoidon jälkeen, että jalkojen turvotuksetkin ovat hävinneet sitten viime hoidon. Taisi hoito saada nesteet ja verenkierron liikkeelle. Supistuksia tulee entistä enemmän, mutta kivuliaita esiintyy vähemmän kuin ennen hoitoja. Itse analysoin tämän johtuvan siitä, että ennen hoitoa olin niin kipeä ja kireä, että supistuksetkin sattuivat. Nyt, kun koko keho on on päässyt lähelle zen-tilaa, pystyn vastaanottamaan ne napakatkin supparit rennommin, enkä menemällä kireäksi kuin viulunkieli.

Viimeinen kolmen hoitokerran satsistani on odotettavissa ensi viikolla. Katsotaan, mitä sen jälkeen tapahtuu.

Hoitopaikan nettisivuilla sanotaan näin: "Shiatsua voidaan kutsua akupunktioksi ilman neuloja. Hoitoon sisältyy usein myös rauhoittavia ja pehmeitä otteita kuten keinutusta, täristelyä, rauhoittavaa pitelyä ja hiljentymistä."

Minun kokemukseni on seuraava:
Inhoan sivelyhoitoja, koska minun kroppaani pelkkä silittely ei tepsi millään tavalla. Jokainen hoito tehdään kuitenkin yksilöllisesti, asiakasta ja hänen tarpeitaan kuunnellen. Osassa hoitopisteitä käytiin aika lähellä kipupistettä. Mutta kun kipua kestää sekunnin-kaksi, sen jälkeen se tuntui autuaalta. Kun nousin futonilta, veri oikein kohisi kropassa ja tunsin taas uudistuneeni. Yleensä hoidon aikana puhutaan mahdollisimman vähän, mutta tässäkin hoitaja menee asiakkaan mukaan. Edelliskerralla palpatin kuin papupata. Nyt, kun maltoin pitää suuni kiinni, hoito vaikutti entistäkin voimakkaammalta ja kokonaisvaltaisemmalta.

Eli siis suosittelen lämpimästi edelleen: KI-shiatsu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!