perjantai 1. kesäkuuta 2012

Vaatekokojen viidakossa


Ihmettelen kovin, miten nuo lastenvaatteiden kokonumerot voivat heittää noin paljon toisistaan? Tyttö käyttää tällä hetkellä pääosin kokoa 74, mutta esim. housuista osa jopa 62/68 koosta menee päälle, kestovaipasta huolimatta. Tuttahan on tunnetusti isoa kokoa, etelä-Euroopassa valmistetut pientä. Ja sitten meidän (neuvolan mukaan) kääpiöllä on lyhyet kädet, koska kaikki paidat ja bodyt ovat liian pitkähihaisia.

Ostin tässä taannoin tyttöselle kirpparilta sortsit kokoa 74. No, ne mahtuvat päälle. Ilman vaippaa. Onneksi eivät maksaneet paljoa. Tästä lähin raahaan joka kerta vaatekauppaan mukaan jonkun päälle sopivan/ ison mallivaatteet, johon mallata vaatteita. Tosin kovin paljoa uusia vaatteita tuo neiti ei tarvitse, kun varastoja on tullut sen verran täydennettyä FB:n lastenvaatekirppiksiltä. Nyt olen oman mielenrauhani vuoksi laittanut niistä ilmoitukset pois päältä, etteivät ne huuda päivät pitkät: osta, osta, osta!

(Kuva: Heartit.com)

Kaiholla katson, kuinka kauniita, äidin ompelemia vaatteita esim. Verskin Sohvi saa päällensä pukea. Osaisipa itsekin ommella tuolla tavalla. Edes perusvaatetta. Olen miettinyt, josko katsastaisin jonkun lastenvaatekurssin työväenopiston kurssilistalta ja menisin sellaiselle. Kun kotoa löytyy hyvin palveleva ompelukone, joka suotta nököttää kantokassissaan pölyttymässä. Tykkäisin ommella. Se oli koulun käsitöistä se kiva juttu, vaikken koskaan mikään erityisen hyvä ole naisellisissa kädentöissä ollutkaan.

Ompeletteko te itse lapsillenne vaatteita vai ostatteko valmiina? Onko teillä vinkkejä lastenvaatteiden kokoviidakkoon?

2 kommenttia:

  1. Mä käytän valmiskaavoja, esim. Ottobreellä on kiva lastenvaate kaavoja. Olisi kyllä mahtava osata itsekin kaavoittaa, mutta se on sellainen taito jota ei ole tullut opeteltua, vaikka muuten perusvaatteita ja vähän hienompiakin pystyn tekemään. Nyt tosin saumuri on sanonut sopimuksensa irti (ei tee tikkiä), joten ompelu on jäänyt, vaikka kankaita riittäisi. Tykkään meinaa tehdä saumat aina saumurilla ja vasta näpertelyt ompelukoneella.

    VastaaPoista
  2. Kiitos LauraR kommentistasi! Tuosta Ottobre:sta en ollut koskaan ennen kuullutkaan. Piti ihan googlettaa, että mistä on kyse. Eiköhän mun pidä kotiuttaa yksi lehti. Ja saumuria minäkin haikailen, mutta mun ompelutahdilla sellaisen hankkiminen on aika tyyristä.

    VastaaPoista

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!