torstai 31. toukokuuta 2012

Kuukausi juhliin

Tyttösemme täyttää kuukauden päästä vuoden. Kliseisesti: kuinka nopeasti tämä aika onkaan juossut? Ihan käsittämätöntä. Juurihan vasta tulimme kaksi ja puolikiloisen käärön kanssa laitokselta, olimme vanhemmuudesta samalla typertyneiden onnellisia, mutta samalla ah, niin pihalla. Nyt tuo "vauva" konttaa sellaisella vauhdilla joka paikkaan, ettei perässä meinaa pysyä ja höpöttää koko ajan jotakin käsittämätöntä vauvakieltä, vilkuttaa, päristää, teputtaa menemään taaperokärryllä ja nauraa rätkättää ääneen aina, kun vanhemmat tekevät jotakin hassua.

Yksivuotissynttäreitä olemme jo miettineet. Mitään teemebileitä tyttö ei vielä saa, niistä saamme nauttia sen verran monta kertaa tyttösen tuosta kasvaessa. Itseäni jotenkin hirvittäisi ajatus, että jo yksivuotisjuhlissaan tyttö olisi päällystetty kaikella teemakrääsällä. Se sallittakoon niille, jotka näin haluavat tehdä, mutta ei meille. Ei yhtä päivää varten.

Aiomme toivoa Ainolle lahjaksi käytännöllisiä lahjoja. Kestävää, kliseistäkin Hakkaa, Duploja, junarataa, nuppipalapelejä. Vihjaisemme kullekin vieraalle jostakin lahjasta, ettemme päädy tilanteeseen, että meillä on pian kolme taaperokärryä.

Nimiäisiin haimme Kakkugalleria suussasulavan Mustaherukka-suklaakakun. Eikö näytäkin herkulliselta?

(Kuva: Kakkugalleria)

Tällä kertaa emme hae valmiskaakkua, vaan ajattelin tehdä makeat baakkelsit itse. Kahta erilaista juustokakkua ja pikkuleivät. Olen emäntänä siitä ikävä, että keksin aina vieraille tehdä jotakin sellaista leivonnaista, jota en ole aiemmin tehnyt. Tähän mennessä leipomukseni ovat onnistuneet ainakin kohtuullisesti. Samaa ajattelin kokeilla nytkin. Pyydän äitiäni tekemään taas voileipäkakun, koska hän on niiden teossa (alan ammattilaisenakin) mestari. Lopputuloksena on aina herkullinen ja mehevä, upeista koristeluista nyt puhumattakaan. Ja lusikkaleivät, niiden tekoon ei oma hermoni riitä. Niistäkin lähtee siis äidille tilaus. Ja rakastamiani macaronseja pitää olla.

Tänään sain tilattua tyttöselle juhlamekonkin. Oulaavalta löytyi juuri minun silmääni viehättävä mekko, jota tyttö voi sitten loppukesän aikana käyttää muutenkin. Nuo söpöt pöksyt ovat kuin piste i:n päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!