tiistai 17. huhtikuuta 2012

Hypnoosikone

Lukioaikainen äikänope kutsui tv:tä hypnoosikoneeksi. Se onkin varsin osuva nimitys ko. laitteelle. Ainakin jos (tv:töntä) äitiäni tai vauvaa seuraa, kun tv on päällä. Äiti ei näe eikä kuule mitään, kun tv on päällä. Korkeintaan, jos sattuu menemään kuvaruudun eteen, niin saa äkäisen kommentin mennä äkkiä pois edestä häiritsemästä. :-D

Ihana Oi mutsi mutsi kirjoitti blogissaan hetki sitten Super-Marjo tv-sarjasta osuvalla otsikolla Super-dorka. Itse olen saanut näppylöitä jo sarjan mainoksistakin. En ole uskaltanut avata tv:tä kyseisen sarjan tullessa töllöstä, koska saisin varmaankin sellaisen raivarin, että (mieheni iloksi) heittäisin vanhan putkitelkkarimme parvekkeelta alas.

Samalla jäin ajattelemaan, kuinka vähäistä oma tv:n katsomiseni on. Tai kuinka samanlaisia ohjelmia töllötän edelleen kuin teini-ikäisenä (poislukien teinisarjat). Onneksi miehelläni on pitkälti samanlainen maku tv:n suhteen. Mitä nyt on pitänyt opettaa hänet pois mielestäni huonosta tavasta "tv päällä aina, kun ollaan kotona, katsotaan sitä tai ei". Nykyisin meidän töllö on päällä tasan sen aikaa, mitä sitä katsotaan. Ja se aika on aika vähän. Muutoin ruutu pysyy mustana. Tätä kautta haluamme opettaa myös lapsellemme, ettei tv:tä tarvitse aina töllöttää. Koska helposti hypnoosikoneen vangiksi jää.

Olen aina ollut iltauninen, ja minulle on ollut ihan turha soittaa yhdeksän jälkeen. Nyt, kun yöt ovat todella levottomia tuon pienen häsäämisen takia, menen nukkumaan heti, kun siihen tulee mahdollisuus. Usein tämä on jo puoli yhdeksän uutisten tienovilla.

Seuraavat ohjelmat/ sarjat/ ohjelmatyypit kuuluvat suosikkeihini:

1. Luonto-ohjelmat
Lauantai-illan Avara Luonto on Se ohjelma, joka pitää joka viikko nähdä joko lauantaina tai vähintään sunnuntaiaamuna uusintana.

2. Brittidraamat
Lauantaisin meillä on putki päällä, kun AL:n päätteeksi pitää katsoa vielä Midsomerin murhat tms. Taattua brittilaatua viikosta ja vuodesta toiseen.

3. Uutiset ja sää
Vähintään kerran päivässä pitää uutiset nähdä. Useimmiten katsomme puoli yhdeksän uutiset, kun lapsi on silloin jo nukkumassa ja me rötväämme kahdestaan sohvalla. Katsomme usein uutiset muutenkin Ylen kanavilta, koska mieheni luottaa vain kahteen tv-meteorologiin, Seija Paasoseen ja Anne Borgströmiin.

4. Huvila ja huussi
Meidän mökillä tarvitaan remppaa. Nykyiseen mökkiin ei oikein sulavasti mahdu kolme sukupolvea samaan aikaan. Vaikka samalla kauhistelen mökkiremppojen hintoja, samalla haikailen, että saisimme mökille jonkun ammattilaisen sanomaan, mitä tehdä. Laajentaako nykyistä vai tehdäkö kokonaan uusi.

5. Dokumentit
Tykkäämme miehen kanssa molemmat dokkareista. Etenkin, jos aiheena on jokin luontoon, historiaan tai mielenkiintoiseen henkilöön liittyvä, niin me olemme telkkarin ääressä.

6. Frasier
Tykkään Will ja Grace- sekä Frasier-sarjojen huumorista. Frasieria seuraan nyt kolmatta kertaa. Sunnuntaisin on ihana koko perheenä rötvätä parisängyksi avatussa vuodesohvassa ja töllöttää tuntitolkulla Frasier-huumoria. Mutta vaikka nuo kolahtavat, esim. Frendit eivät.

7. Top Gear
Tämä sarja tarjoaa naisellekin ihan hauskaa seurattavaa. Ohjelman mieshahmot ovat aivan loistavan hauskoja.

8. Sydänääniä
Sydänääniä oli aivan loistava sarja. Tosin raskaana ollessa sarja aiheutti aina Tonavan kaltaisen vesimäärän sohvallamme. Uusintana sarjaa pystyi seuraamaan vähemmillä tunnemyrskyillä. Tällaista lisää, kiitos!

Mitä en seuraa
1. Tosi-tv
En ole katsonut yhtään jaksoa mitään tosi-tv:tä. Ei vaan kiinnosta. Suotakoon niiden katsominen kaikille niille, jotka haluavat moisia ohjelmia katsoa. Minua ei vaan jaksa kiinnostaa.

2. Kilpailuohjelmat
Seurasin ekan kauden MasteChefiä. Aiempien kausien Idolsia seurasin, samoin Amazing Racea ja vastaavia. En enää. Tuntuu, että nuo ohjelmat toistavat itseään.

3. Joka päivä tulevaa ohjelmaa
Vaikka tenava on jo kohta kymmenkuukautinen, ei meillä ole tarkkaa päivärytmiä. Siksi meidän on ihan mahdotonta seurata jotakin sarjaa/ ohjelmaa, joka edellyttäisi, että olemme tv:n ääressä joka päivä samalla kellonlyömällä. Saati sitten, että näillä aivoilla muistaisin, että klo se ja se pitäisi katsoa jotakin. Mulla on kännykässä muistutus joka päivä tiettyyn kellonaikaan otettavasta lääkkeestäkin.

4. Simpsonit
En kerta kaikkiaan ymmärrä, mikä Simpsoneissa on niin hauskaa. Inhosin ko. sarjaa jo yläasteikäisenä, eikä asenteeni ole edelleenkään muuttunut.

Mitä te katsotte telkkarista ja miksi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!