torstai 12. huhtikuuta 2012

Töihinpaluu lähenee


Oravanpyörä A.K.A. armas työelämä kolkuttaa aivan nurkan takana. Hommat alkavat 23.4.ja minä olen täydellisen stressitilan partaalla. Kun joulun jälkeen tuntui aivan ehdottoman tärkeältä päästä kotoa, juttelemaan aikuisten asioita, tekemään muutakin kuin pyykkäämään vaippoja ja viihdyttämään vauvaa, on minut nyt vallannut kova rimakauhu. Vaikka kyse on vain kuudesta viikosta.

Pelonaiheita on useita. Pelkään, että olen unohtanut kaiken, mitä ammattini edellyttää ja että työkaverit pyörittelevät silmiään, kun ehdotan jotakin. En muista minkään järjestelmän salasanoja, saati käyttäjätunnuksia. Mahdankohan muistaa mitään edes itse tekemistäni ohjeista? Työavain sentään on tallessa, samoin kalenteri ja muistivihko. Sillä kai päästään alkuun?

Ja entäs naamavärkki. Näytän aikalailla olmilta oltuani tyttösen kanssa pitkään kipeänä. Naamalle on tehtävä jotakin joka aamu, ettei tarvitse juoksuttaa pelästyneitä kollegoita hakemaan lähikaupasta jotakin toinnuttavaa. Pakko on laittaa pakkelia, että näyttää edes jotakuinkin toimistokelpoiselta. Olen tosin unohtanut kaikki meikkaamistaitoni mammalomalla. Pitänee käydä kierros muutamissa meikkiblogeissa, josko niistä saisi jotakin mielenvirkistystä, miltä pitää naaman näyttää ihmisten ilmoilla liikkuessaan.

Ja töihin mennessä joudun pukeutumaan. Mammiksella olen voinut hengata pyjamassa vaikka koko päivän, jos ei ole hotsittanut lähteä ulkoilemaan tai kukaan mammakavereista ei ole tulossa kylään. Olen niin tottunut trikooseen ja mukavuuteen, että osaanko enää laittaa ohuita sukkahousuja jalkaan rikkomatta niitä, saati sitten korkokenkiä?

Miten jaksan istua puoli tuntia pidemmissä palavereissa? Kun yhdeksään kuukauteen en ole sitä pidempiä aikoja istunut kuin muutamia kertoja. Ja sekin on ollut jossakin kulttuuririennossa. Alan varmaan palavereissa jossakin vaiheessa kuikuilla ympärilleni, minne se tyttönen on taas ryöminyt, kun on näin epäilyttävän hiljaista. Kunnes muistan, että olen töissä. Sitten ehkä laitan tekstaria Isolle Rakkaalle, miten kotona menee. Lounaalla varmasti ihmettelen, miltä tuntuu syödä keskeytyksittä LÄMMIN ATERIAkäsissä sekä haarukka että veitsi.

Sitä en pelkää, etteikö Iso Rakas osaisi hoitaa tytärtämme "oikein". Hän on osoittautunut niin loistavaksi isäksi, että suon hänelle avosylin nämä tulevat kuusi viikkoa. Kiitän tästä mahdollisuudesta sitä, kenen neronleimaus tämä alunperin on ollut. Minä luovun kahdesta viikosta ja isä saa kuusi. Reilua. Samalla isä saa käsityksen siitä, mitä ruokalakkoilevan känkkäränkän kanssa on olla kotona. (Tietysti isälle tytär ei kiukkua, vaan on hellantelttu, kunnes koittaa äidin kotiinpaluun aika.) Pelonaiheeni kohdistuvatkin itseeni.

Varmaan viimeisenä sunnuntaina ennen töihinpaluuta hommaan armottoman suklaahumalan vetämällä naamariin levyllisen Fazerin sinistä. Sokerihumalan krapula on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin palata töihin kankkusessa.

2 kommenttia:

  1. Hyvin se menee. Ethän ole ollut poissa töistä kuin vasta noin 9kk. Itse olin pois töistä 3,5vuotta ja sitten tein vuoden sijaisuuksia. Ekan tunnin aikana kaikki palasi mieleen ja homma sujui kuin tanssi. Nyt olen taas kotona kolmannen kanssa. Mulla puhuttiin vuosista töihinpaluun suhteen, sulla puhutaan kuukausista. Eiköhän se jakkupuku, meikit, salasanat jne. äkkiä solahda sujuvasti käyttöön. Tsempit!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Äiti kolmelle! Kyllä minäkin oikeasti uskon, että solahdan takaisin töihin ihan luontevasti, vaikka isoja muutoksia poissaollessani onkin tapahtunut. Näin kotona vain möröt kasvavat omassa päässä turhan suuriksi.

    VastaaPoista

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!