torstai 3. toukokuuta 2012

Karhunpoika sairastaa

Vappuaattoiltapäivänä tyttöselle nousi kuume. Eilen sitten kävimme lääkärissä, kun kuume laski lääkkeilläkin alimmillaan 38,5 asteeseen. Lääkäri totesi sen, mitä itsekin epäilimme eli todennäköisesti pienellä on vauvarokko JA kaupan päällisiksi ärhäkkä nielutulehdus. Ei ihme, ettei ole ruoka maittanut, jos joka kerta nielaistessa sattuu. Onneksi sentään maitoa uppoaa niin paljon, ettei nesteytykseen lähtöön ole tarvetta.

Pientä kipeää on kurja katsoa. Kun ainoa, mitä voi tarjota, on syli ja särkylääke. Yllättävän reipas neiti jaksaa olla, vaikka kuumetta on pahimmillaan 40. Ei itke juurikaan, mutta varsinainen sylihiiri hän on. On pitänyt ihan itseltä vähentää vaatetta, kun pitää tuollaista hehkuvaa punaposkea kainalossa. Puoliltapäivin ehdimme jo ennenaikaisesti iloita, kun tyttösen lämpö ei ollut yökahden jälkeen noussut enää 37:ää korkeammalle. Päiväunilta tyttö heräsi valitettavasti taas aivan polttavan kuumana, ja taas lähennellään kolmeayhdeksää.

En tiedä, sympatiseeraanko pientä, kun kurkkuuni on muuttanut kaktus vai olenko minäkin tulossa kipeäksi. Eijei, ei nyt, kun pitäisi ylihuomenna lähteä seilaamaan!!

4 kommenttia:

 1. meidän veiskalla oli just tollasta pari vk sitten. aattelin kans vauvarokkoa mutta niitä näppyjä ei noussut koskaan. kurkunpäätulehduksen diagnosoin haukkuvasta yskästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Wandabe. Vauvarokko ilman pilkkuja on kuulemma kolmen päivän kuume. Näin minua valisti ex-terkka anoppini.

   Poista
  2. mä olen taas käsittänyt että vauvarokkoa kutsutaan kolmen päivän kuumeeksi :D :
   http://www.sairaslapsi.com/sairaudet/vauvarokko-eli-kolmen-paivan-kuume

   veemäistä oli eniveis. räkätukkoisuutta piisas rööriosastolla, esikoisella kun oli aikoinaan vauvarokko niin se oli tosi tyylipuhdas (vähän nuhaa, kuume korkeella, pilkut kuumeen laskettua).

   Poista
  3. Joo, oli veemäistä, etenkin, kun se korkea kuume kesti meillä neljä päivää. Ja nyt tyttösen nielutulehdus on vissiin tarttunut meikäläiseen, jee! Ihana kaktus kurkussa.

   Poista

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!