lauantai 31. elokuuta 2013

Elli kokkaa

Innostuin taas hyvän olon saattelemana kokeilemaan uusia reseptejä. Vaikka tein perheellemme kiertävän viiden viikon ruokalistan, lipsuimme siitä kesällä täysin ja teimme ruuaksi sitä, mitä sattui tekemään mieli.

Nyt yritän löytää taas uusia vakireseptejä, etten lipsu takaisin siskonmakkarasoppa-jauhelihakastike-lohikeitto-pinaattikeitto-tonnikalapasta -linjalleni.

Ensimmäisenä testiin pääsi Kodin kuvalehdestä bongaamani Merellinen minilasagne. Nimi viittaa siihen, että ruuan voi tehdä valmiiksi annosvuokiin, mutta minä tein sen isoon vuokaan ja tapani mukaan modasin reseptiä taas vähäsen. Ainokin hehkutti moneen otteeseen: "namnam, hyvää". En onnistunut löytämään reseptiä KK:n kotisivuilta, joten tässä tulee:

lasagnelevyjä (mulla meni Semperin gluteenittomia lasagnelevyjä melkein paketillinen)

Kastike
1 ps Knorr:n hummeri-katkarapukeittoa valmistettuna ohjeen mukaan (mä tein tämän Kuppi kuumaa -keitoista (paketissa 3 pussia, käytin kaikki, mutta vähensin vähän nesteen määrää), koska se oli ainoa kaupasta löytyvä gluteeniton versio)

Täyte
300 g lohta (kylmä/ lämminsavulohi, lohisäilyke, itse käytin lohisuikaleita)
200g ranskankermaa/ creme fraichea/ smetanaa tms.
sitruunapippuria
2 prk tonnikalaa
1 dl tillisilppua
(lisäsin seokseen vielä 2 dl katkarapuja)

Päälle
1 dl juustoraastetta

Voitele uunivuoka.
Valmista pussikeitto ohjeen mukaan tai halutessasi vähennä vettä.
Valuta tonnikaloista neste pois.
Sekoita lohi, tonnikala ja ranskankerma keskenään ja lopuksi vielä keitto sekaisin täytteeseen.

Täytä vuoka. Ensin kalatäytettä, lasagnelevyjä ja toista, kunnes vuoka on täynnä. Jätä päällimmäiseksi täytettä ja ripottele päälle juustoraastetta.

Paista 200C 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!