tiistai 12. maaliskuuta 2013

Raikas suu

Sain Buzzattavaksi Oral-B Pro-Expert -uutuustahnoja ja -hammasharjan. Olet ehkä bongannutkin tv:stä Bridget Jones -elokuvista tutun All by myself -biisin tahdissa soivan mainoksen uusista tahnoista ja -harjasta?

Hammasharja näyttää vinkeältä ja ensin luulin, että harjaspää on vaihdettava. Mutta ei, se taipuu ja myötäilee liikkeitä paremmin kuin normiharja ja sillä pitäisi päästä vaikeisiin ja hankaliin koloihin paremmin. Joustavuus tuntuu miellyttävältä suussa.

Hammastahnoja sain kokeiluun kaksi. Sanahirviö All Around Protection (eikö tälle voitu keksiä suomenkielistä nimeä?) ja Hammaskiille Emalj (ah, luovuuden riemuvoitto tämänkin nimeämisessä). Tahnat sisältävät muista hammastahnoista poiketen tinafluoridia ja polyfosfaatteja, joiden pitäisi antaa normitahnaa paremman suojan hampaille.
Nämä ihmetahnat lupaavat auttaa säännöllisesti käytettynä näihin asioihin:
- ehkäisee reikiintymistä
- ehkäisee plakin muodostumista
- ehkäisee hammaskiveä
- ehkäisee ienongelmia
- valkaisee hampaita poistamalla pinnallisia tummentumia
- vähentää hampaiden vihlomista
- ehkäisee hammaskiilteen kulumista

Kuulostaa lupaavalta. Sitten testiin.


All Around Protection -tahna tuo mieleeni Illodin-suuveden jostakin lapsuudesta. Vahva, lähes polttava maku ja hassu, vahvan turkoosinen väri ja rakeinen rakenne. Tahna ei vaahtoa suussa oikeastaan ollenkaan ja pesutuntuma on sillä tavalla aivan erilainen kuin normitahnassa. Tahna saa kyllä hampaat tuntumaan puhtailta ja suussa tuntuu hyvälle. Makuasioista voi kiistellä, mutta minä en ole edelleenkään myyty tuolle suuveden maulle.

Hammaskiillettä huoltava versio Hammaskiille (kuinka houkutteleva nimi!) on valkoista ja selvästi miedomman makuista. Pesutuntuma on herkässä suussani miellyttävämpi.

Ja mitä pakkauksiin tulee, susirumiahan nämä ovat. Siitä ei pääse minnekään.


Mielenkiintoisia tuotteita, mutta pari parannusehdotusta olisi: a) voisiko pakkaus olla mitenkään vähemmän luotaantyöntävä ja b) voisiko maku olla edes hitusen normihammastahnan makuinen? Jos joku innostui tämän perusteella tahnoista, niitä saa päivittäistavaraliikkeistä noin kolmen ja puolen euron hintaan.

1 kommentti:

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!