keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Pirun päivähoito


Sain tänään odotetun soiton päivähoidosta. Sinänsä olin yllättynyt, että sieltä soitetaan jo nyt. Olisihan se pitänyt arvata, että kun tähän aikaan soitetaan, soiton aihe ei voi olla hyvä. Kun tiedän, että syksyn paikat jaetaan pääasiassa kesäkuussa.

Emme saa paikkaa yhdestäkään (haimme viiteen) hakemastamme päiväkodista. Saas nähdä, minne toiselle puolelle kaupunkia joudumme raahaamaan lasta hoitoon. Päiväkodin johtaja kyseli jo, että voimmeko viedä lasta sinne tai tänne. Sanoin suoraan, että emme voi, koska meillä ei ole autoa ja lapsen hakeminen jostakin tosi kauaa työpaikoista ja kotoa on mahdotonta. Ensi kuussa sitten saamme tietää. Argh!!!!

Tiedän perheen, joka asuu Kurvissa ja heille tarjottiin paikkaa Vuosaaresta. Tai perhe, joka asuu Vuosaaressa, olisi saanut hoitopaikan Suomenlinnasta. Tiedänpä yhden perheen, jolle jopa ehdotettiin, että jompi kumpi vanhempi jäisi kotiin hoitamaan lasta, kun ei ole paikkoja, vaikka lain mukaan olisi velvollisuus. Ei tässä ole mitään järkeä!

Eniten palkokasvi painaa nenässä tämän kaksinaismoralismin takia. Äidit patistetaan töihin "lorvailemasta" kotoa, mutta minne se lapsi pitäisi laittaa? Kun EI OLE tarpeeksi päivähoitopaikkoja, mihin lapsi laittaa. Eikä kaupungeilla ole aikomustakaan rakentaa tarpeeksi uusia päiväkoteja. Ja kaupunkilaisia kannustetaan joukkoliikenteen käyttämiseen, että henkilöautoliikenne vähenisi. Hae siinä nyt sitten lasta hoidosta toiselta puolelta kaupunkia ilman autoa. Yhtälö: täysi työpäivä + lapsen hoito ihan eri puolella kaupunkia = mahdoton toteuttaa.

6 kommenttia:

 1. Auts, kuulostaa todella peemäiseltä tilanteelta. Mua pelottaa todella paljon, miten käy meille ja tarhapaikoille, kun sinne Helsinkiin sitten päädytään..
  Tsemppiä ja peukut pystyyn, että hyvä (ja lähellä oleva) tarhapaikka löytyy!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Eevi! Tilanne on kuulemma samanmoinen myös pk-seudun ulkopuolellakin. Toivottavasti joku hoitoratkaisu löytyy.

  VastaaPoista
 3. No täälläkin taitaa olla aika pulaa hoitopaikoista. Jokainen paikka tuntuu olevan homeessa ja lapsia on liikaa verrattuna hoitajien määrään.

  VastaaPoista
 4. Yääk! Onko muka tämä vauvabuumi yllätys kunnanisille? Ei varmasti!

  VastaaPoista
 5. Voi hyvänen aika. Laitan linkin eteenpäin kaverille, joka on kaupunginhallituksessa. Ei voi olla näin vaikeaa!!!
  Jotain hyötyä tästä mun erikoistilanteesta on sentään ollut. Ei saatu paikkaa neljästä toivepaikasta, mutta läheltä kuitenkin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi Kati. En minäkään ymmärrä, miten tämä voi olla näin vaikea asia. Niskavillani nousivat pystyyn, kun luin eilistä Hesaria. Kaupunki aikoo kyllä rakentaa v. 2016 mennessä uusia päiväkoteja, MUTTA vaille paikkaa jää edelleen liki 400 lasta ja virkamiehet myönsivät, että tuokin on todennäköisesti alakanttiin laskettu luku.

  VastaaPoista

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!